Імпланти для сідниць можуть спровокувати розвиток небезпечного різновиду раку.

Уклали американські фахівці після того, як діагностували ужінки рідкісну форму онкології — анапластичну великоклітинну лімфому (АВКЛ), пише Live Science.

АВКЛ — різновид лімфоми, яка є раком клітин імунної системи. За останні вісім років Управління з контролю за якістю харчових продуктів і лікарських препаратів виявило понад 450 випадків цього раку у жінок з текстурованими грудними імплантами (з нерівною поверхнею).

Текстурований імплант

Проте недавній медичний випадок змусив розширити список причин виникнення цього виду раку до глютеопластики.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Київ під загрозою віялових відключень світла: ситуація "контрольована", але не дуже Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Сорокадев'ятирічна жінка встановила собі імпланти в сідниці, а через рік у неї виявили АВКЛ. Фахівці помітили, що на шкірі навколо імплантатів почали з'являтися виразки, а візуальні тести показали наявність рідини навколо імплантатів.

На жаль, метастази поширилися на інші органи, включаючи легені. Біопсія маси в її легенях виявила "відмінні риси" клітин АВКЛ. Незважаючи на агресивну хіміотерапію, пацієнтка померла кілька місяців тому.

Автори відзначили, що даний випадок свідчить про зв'язки між текстурованим імплантатів і АВКЛ, але вони не можуть підтвердити, що ці імплантати були причиною раку у жінок.

Слід зазначити, що у пацієнтки спостерігався особливо агресивний різновид року, який був діагностований всього через рік після установки імплантатів. У більшості випадків рак, пов'язаний з імплантатами молочної залози, що виникає приблизно через 10 років після операції з імплантації.

Текстуровані імпланти

Тим не менш автори підкреслюють, лікарі повинні "визнати, що пацієнти з текстурованими силіконовими імплантатами, відмінними від грудних, можуть також піддаватися ризику".

Пацієнти, які подумують про аналогічної операції, повинні знати про можливі ризики і розуміти, як розпізнати ознаки ускладнень при установці імплантатів.

Експерти закликали провести додаткові дослідження, щоб з'ясувати, як саме ці імплантати можуть викликати рак

Нагадаємо, наскільки небезпечні грудні імпланти.

Як повідомляв портал "Знай.uа", пристрій "Атлас" дозволить знову насолоджуватися прогулянкою людям, страждаючим від артрозу.

Також "Знай.uа" писав, що знижений сексуальний потяг жінок після настання менопаузи можна збільшити з допомогою тестостеронового гелю.