Чи замислювалися ви над тим, чому дієтологи всього світу саме вівсянку рекомендують вживати щоранку, називаючи її найкориснішим і найбільш поживним сніданком.

Справа в тому, що зерна вівса шліфують істотно менше, ніж інші крупи. У них залишається зародок і значна частина оболонки зерна. Саме в цих структурах і містяться основні корисні компоненти - білок, вітаміни, макро і мікроелементи, а також харчові волокна та інші біоактивні речовини.

У той же час при виробництві більшості інших круп все це видаляють, залишаючи переважно ядро, багате лише вуглеводами і позбавлене корисних компонентів.

9 основних корисних якостей вівсяних пластівців:

1. Вівсянка сприяє очищенню організму від токсинів та інших шкідливих речовин. Харчові волокна в вівсянці видаляють жирові відкладення, які скупчуються на стінках артерій.

Це допомагає запобігти розвитку серцево-судинних захворювань і знизити рівень холестерину.

2. Вівсянка сприяє зниженню цукру в крові. Її обов'язково слід включити в раціон тим, хто зіткнувся з цією проблемою. Вживання вівсянки покращує засвоєння крохмалю і допомагає стабілізувати рівень цукру з самого першого прийому їжі.

3. Вживання вівсянки покращує травлення: вона зменшує кількість жовчних кислот. Це полегшує проходження їжі по кишкывнику, а значить - вас не будуть турбувати запори.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

4. Вівсянка запобігає розвитку раку: згідно з численними дослідженнями, овес завдяки своєму унікальному складу дійсно здатний захистити організм від розвитку ракових пухлин.

Щоденне вживання вівсянки знижує ризик виникнення раку молочної залози, а також раку товстої кишки на цілих 10%.

5. Вівсянка корисна для серцевого м'яза. Все через високий вміст у вівсянці Омега-3 жирних кислот і ліноленової кислоти. Остання допомагає знизити рівень шкідливого холестерину.

6. Вівсянка корисна для нормального функціонування центральної нервової системи. Все завдяки наявності у складі вівсянки вітамінів групи В, які підтримують і врівноважують нашу нервову систему.

7. Вівсянка допомагає боротися з остеопорозом. Ця корисна каша ще й містить необхідний рівень кальцію. Це запобігає демінералізації організму і підтримує здоров'я кісток.

8. Вживання вівсянки допомагає скинути зайву вагу. Для цього їжте вівсянку натщесерце під час сніданку, заправляючи кашу звичайним або соєвим молоком, соком або горіхами.

9. Вівсянка - невичерпне джерело енергії. Саме тому її рекомендується вживати на сніданок або хоча б до полудня. Це зарядить вас енергією до наступного прийому їжі. Особливо корисна вівсянка для працівників розумової праці.