Комаровський зрівняв сімейний побут із законами джунглів і назвав 3 основних правила.

Євген Комаровський назвав батькам три головних правила, які необхідно знати у вихованні дітей.

Євген Комаровський
Євген Комаровський

Доктор говорить, що не зграя повинна йти за дитинчам, а дитинча має йти туди, куди його ведуть розумні і досвідчені дорослі, так як підкоряючись дитині, батьки ризикують своїм існуванням і здоров'ям самої дитини.

Щасливою сім'єю є та, в якій щасливі всі – незалежно від віку і роду занять. А ось педагогічні закони джунглів – це тактичні способи реалізації стратегічної концепції існування щасливої родини.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Лікар-педіатр Євген Комаровський
Лікар-педіатр Євген Комаровський

Як каже Комаровський, сенс існування «зграї» — це щасливе потомство.

Комаровський стверджує, що для того, щоб користуватися цими правилами, необхідні деякі умови. Дорослі повинні бути розумнішими і вчити своїх дитинчат. Також дорослі повинні вміти домовлятися між собою заради блага групи і того, що говорити, а чого вчити дитинча.

Обов'язковим є те, що діти не повинні бути присутніми там, де ведуться переговори дорослих про життя дитинчат.

діти
діти

Комаровський називає три принципи виховання, на які повинні звернути увагу батьки. Якщо старший говорить «ні», то це однозначно «ні» - без поблажок і змін. Створюйте авторитет, а не міняйте правила гри.

Доктор запевняє, що крики і зойки не повинні впливати на категоричне «ні» дитини. Непослуха повинна тягти за собою покарання. Якщо дорослий член зграї дозволяє маляті виходити з печери, то інший дорослий не вправі йому це забороняти. З цього випливає третій принцип солідарності батьків щодо власних рішень.

Крім цього, доктор дає батькам наступну пораду:

«Не можна зробити дитину щасливою, якщо тато і мама позбавлені особистого щастя. Дорослі розумніші і досвідченіші, тому дорослі приймають рішення, які є керівництвом до дії для дітей», — пише Комаровський.

діти у дворі
діти у дворі

До того ж, він пропонує відкинути сумніви в тому, що гомеопатія здатна допомогти, прогулянки перед сном, корисні, незвичайний одяг, який дозволяє не потіти існує і перестати вірити в їжу не по апетиту.

Нагадаємо, Комаровський назвав популярні ліки отрутою для дітей

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Комаровський розповів, як робити щеплення

Також Знай.ua" писав про те, що Комаровський назвав головні помилки батьків