Імбир широко використовується у кулінарії, медицині і навіть косметології. Корінь імбиру — не тільки пікантна спеція, але і надійний засіб проти безлічі неприємних симптомів. Повідомляє Clutch.

Як розповідають медики, речовини, що містяться в імбирі, пригнічують вироблення простагландинів, що провокують запалення.

Корінь імбиру містить практично всі мікро - і макроелементи, вітаміни групи В, С, Е, ефірні масла і цілий спектр активних речовин. Це також джерело крохмалю, амінокислот і харчових рослинних волокон.

Відомо також про властивості імбиру стимулювати активний процес травлення і припиняти блювоту, яка часто спостерігається у жертв мігрені. Деякі дослідження навіть показали, що щоденне вживання 500-600 мг сухого імбиру здатне максимально купірувати симптоми цього різновиду головного болю.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Імбир корисний при застуді — він має зігріваючу дію, особливо в поєднанні з медом і лимоном.

Завдяки здатності до детоксикації та зменшенню нудоти імбир може бути використаний на наступний день після вживання алкоголю — можна випити чай з імбиром або чай з лимоном і імбиром для зменшення похмільного синдрому.

Але у імбиру є свої протипоказання, і про них забувати не слід:

Імбир категорично не рекомендується вагітним і людям, що страждають від порушень згортання крові, а також мають камені в жовчному міхурі. Як би там не було, застосовувати імбир в лікувальних цілях варто тільки після попередньої консультації з фахівцем.

Як використовувати?

Кращим вибором стане імбирний чай. Очисти корінь від шкірки, поріжте невеликими скибочками і кинь їх в окріп на кілька хвилин. Потім отриманий розчин пропусти через марлю і пий. Для кращого смаку можеш додати мед або лимон.

Нагадаємо, експерти назвали несподівану користь куркуми, але є й нюанси. Ця рослина використовується в якості спеції, барвника, медичного препарату. Вона володіє масою цілющих властивостей.

Як повідомляв портал "Знай.uа", вживання деяких продуктів допоможе зміцнити імунітет і як профілактика неприємного і небезпечного захворювання.

Також "Знай.uа" писав, рецепт натурального засобу для очищення судин. Склад цих ліків повністю натуральний, вони приносять величезну користь здоров'ю.