Цукровий діабет - одна з найпоширеніших хвороб, від якої не можна позбутися. Часто люди дізнаються про свій діагноз досить пізно. Однак, варто прислухатися до свого організму, щоб зрозуміти, чи часом не маєте ви цю недугу.

Медики розповіли про п'ять ранніх симптомів, які можуть вказувати на діабет.

Про це повідомляє Everyday Health.

Зміни шкіри

Лікарі радять уважно роздивитися своє тіло, особливо слід звертати увагу на дивні зміни шкіри. Мова йде як про зовнішній вигляд, так і про відчуття, які можуть бути викликані зневодненням.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Також вас мають насторожити потемніння в області шиї, під пахвами або в паху. Потрібно з'ясувати причину такого зміну.

Проблеми з сечостатевої системою

Можуть виникнути проблеми через пошкодження кровоносних судин. Це також повинно стати тривожним сигналом.

Надмірна пітливість

Не ігноруйте такий симптом, як сильну пітливість вночі під час сну. Також яскраві сни можеть свідчити, що з вами щось не так.

Рани довго гояться

Також повинні насторожити незагойні довгий час порізи і рани. Всі ці ознаки можуть бути пов'язані з підвищенням рівня цукру і проблемами з виробленням інсуліну.

Нещодавно фахівці Альбертського університету (Канада), , після ряду експериментів прийшли до висновку, що сир різної жирності допомагає підтримувати нормальний рівень цукру в крові, так як знижує опірність до інсуліну.

Нагадаємо, вчені розповіли, що буде якщо з'їдати по яблуку в день.

Як повідомляв портал Знай.ua, експерти назвали найбільш корисний продукт від страшної хвороби. У проведеному американськими вченими дослідженні взяли участь понад 1100 чоловік.

Також Знай.ua писав про те, щоці продукти сприяють гарній роюоті мозку та можуть позитивно вплинути на інтелект.