Сьогодні супермаркети пропонують продукти на будь-який смак та гаманець. Однак варто памятати, що не все, що ми там бачимо, варто купувати. Експерти назвали найбільш небезпечні види їжі, про які краще забути, якщо хочете прожити довго та здоровими.

Про це пише "Народна правда".

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

1. Замінники цукру

Цей продукт може завдати шкоди більше, ніж сам цукор. Справа в тому, що подібні добавки не містять вуглеводів, ніж обманюють організм. Ці продукти створені спеціально для людей. яким не можна вживати цукор, наприклад, для діабетиків.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

2. Трансжири

Експерти відзначають, що вершкового масла 72,5% просто не буває, тому що його частина точно розбавлена воднем. Краще знайти масло 82,5%, ніж отруювати свій організм трансжирами.

Також уважно читайте склад продуктів та уникайте таких, які містять маргарин, пальмову олію тощо.

3. Вакуумований малосольний оселедець та червона ікра

Оселедець може зберігатися тільки в спеціальних розсолах, а якщо він відсутній, то до риби додали уротропін (антибіотики). Також дивіться на термін придатності червоної ікри. Вона не може зберігатися більше, ніж 6 місяці.

4. Продукти з ГМО

Свідомо ГМО-продуктами можуть вважатися консервований зелений горошок і, крім того, кукурудза, а ще імпортна картопля і какао. Також продуктом з ГМО може бути арахіс, якому імплантують особливо отруйний ген петунії, а ще крабові палички з соєю.

5. Глутамат натрію

Продукти з підсилювачем смаку Е-621, яким є глутамат натрію, особливо небезпечні для людини, оскільки викликають смакову залежність. Якщо тривалий час вживати продукти з Е-621, з часом втрачається нормальне сприйняття смаку звичайної їжі.

6. Кукурудзяні палички і пластівці з цукром

Ці продукти містять забагато цукру. Справа в тому, що останній не використовується у виробництві, і замінюється на замінники цукру, які дуже небезпечні для людини, при вживанні яких організм ще більше вимагає цукру та швидко настає відчуття голоду.

7. Каші і крупи з ароматизаторами

Люди думють, що каші в пакетих - це правильний та корисний початок дня. Проте це не так. Всі апетитні запахи створюються штучним шляхом за допомогою хімічних речовин.

8. Льодяники барбарис

Сьогодні практично не знайти натурильних цукерок, особливо тих, які мають насичений олір та смак. Експерти впевнені, що якщо залишити цукерку барбарис на скатертини, то вона пропалить її наскрізь.

9. Смажена картопля в фастфудах

Памятайте, що картопля у фастфудах обробляється антиокислювачами, щоб продукт не втрачав своїх якостей. Вдкладіть такий продукт на пару годин та подивіться, що з ним станеться. Він буде просто неїстівним.

10. Ковбаси та шинка

Варена ковбаса і всілякі сосиски практично у всіх випадках містять сою, а 40% ваги насправді є салом, смальцем і свинячий шкурою. Шинка ж готується особливим чином, туди додають спеціальний гель, який "роздуває" маленький шматок м'яса.

11. Молоко і майонез

Молочних продуктів з тривалим терміном зберігання просто не буває, а горезвісна асептична упаковка насправді містить антибіотики. Упаковка майонезу також може стати небезпечною для людини, оскільки оцет, який дуже часто кладуть в цей продукт, вивільняє з пластику канцерогени.

12. Свіжі фрукти та овочі не в сезон

Виноград, який не псується дуже довго, швидше за все оброблений концентрованими антиокислювачами, які не дають грибкам псувати продукт.

Не сезонний болгарський перець також повністю генномодифицирован і містить у собі азотисті добрива, пестициди та інші небажані продукти. Полуниця взимку теж не може мати нічого корисного в своєму складі, часто руйнуючи наш організм.

Нагадаємо, медики назвали найбільш небезпечні дієти.

Як повідомляв портал Знай.ua, лікарі розповіли, які напої найкрще підійдуть для дітей у спеку.

Також Знай.ua писав про те, що дієтологи порадили найкращі коктейлі для очищення організму.