Багато людей після виснажливих дієт знову повертаються до початкової ваги, а деякі навіть набирають більше, ніж до схудення. Крім того, надмірне захоплення непрвильною дієтою може дуже сильно вдарити по здоров'ю.

Про це пише "Народна правда".

Лікарі розповіли, які дієти можуть дуже погано закінчитися для вас.

Калорії нижче рівня

Багато людей намагаються позбутися зайвих кілограмів шляхом зменшення спожитих калорій.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як правило, такі дієти передбачають зниження споживаних калорій в день до 1000, що за фактом є екстремально низькою цифрою. Адепти такого варіанту схуднення впевнені, що в цьому випадку організм почне витрачати енергію, яка у нього накопичилася в жирових відкладеннях. Після перших гарних результатів люди не зупиняються на досягнутому та незмінюють принципу харчування, що з часом матиме протилежний ефект.

Калорії — це енергія, яка потрібна організму для його нормального функціонування. У середньому людині в день необхідно 2000-2500 калорій. І якщо різко знизити їх кількість, то велика ймовірність, що організм впаде в стан шоку і переключиться на режим збереження енергії у вигляді жирових запасів.

Єдина у своєму роді

Шкідливою для здоров'я є і так звана монодієта. При цьому плутають їх з розвантажувальними днями. Останні тривають максимум 3 дні і шкоди тілу не наносять. Якщо ж практикувати харчування одним продуктом довше, то негативні реакції не забаряться проявитися. Адже незбалансоване харчування може призвести до неправильного функціонування органів, може посилитись випадіння волосся і таке інше.

А ще варто розуміти, що окремо взяті продукти в надмірній кількості можуть негативно вплинути на ті чи інші органи. Так, сир шкідливий для нирок, морква — для печінки, шоколад — для ендокринної системи. Особливо небезпечні такі дієти для людей з хронічними захворюваннями.

Надлишок білка

Новомодні сьогодні дієти, засновані на вживанні одних тільки білків, показують дуже гарні результати. Людина худне буквально на очах, при цьому харчується досить різноманітно й цікаво. Проте мало хто замислюється, вибираючи таку систему харчування, якими будуть наслідки для вас.

Надлишок білку погано впливає на нирки. Такий елемент живлення змушує їх працювати буквально на знос. Велика кількість протеїнів стає причиною закислення сечі і підвищеного виведення солей. Небезпечна така дієта для тих, хто має сечокам'яну хворобу.

Ще однією проблемою при такого роду дієті є підвищення рівня холестерину в крові. В результаті зростає ризик розвитку серцево-судинних захворювань, в т. ч. інфаркту та інсульту.

Такод така дієта погано впливає на функціонування кишківника, якому необхідна клітковина, а вона міститься у продуктах, багатих вуглеводами (каші, хліб, овочі).

Нагадаємо, дієтологи порадили найкращі коктейлі для очищення організму.

Як повідомляв портал Знай.ua, лікарі розповіли, які напої найкрще підійдуть для дітей у спеку.

Також Знай.ua писав про те, що кожному знаку Зодіаку назвали ідеальний спосіб схуднення.