Погане самопочуття і головні болі ми пояснюємо втомою і проблемами на роботі. Проте ми не задумуємось, що так на наш організм діє нестача води, а це у свою чергу призводить до порушення хімічних процесів. Більшість людей за день випиває лише третину від норми.

Тому пора замислитися, скільки води ви випиваєте. І тут мова саме про чисту воду, а к вигляді чаю чи кави.

Більше не означає краще

Хибна думка, що людям варто пити тільки воду. Це індивідуальна справа кожного. І норма води - також у кожного своя.

Об’єм споживаної води може варіюватися залежно від харчування людини, її місця проживання, а також роду діяльності. Якщо ви і дотримуєтеся популярної зараз норми у 1,5-2 л води на день, то пийте її в правильні години, щоб отримати максимальну користь.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень
Показати ще

Розділяємо прийом води по годинах

  • 8:00. Дві склянки теплої води з лимоном натщесерце. Доведено, що це найкращий початок дня. Вода натщесерце – спосіб добитися потрібного рівня гідратації, розбудити організм, підготувати його до прийому їжі.Але важливо пам'ятати, що їсти потрібно не раніше, ніж через півгодини.
  • 11:00. Склянка води кімнатної температури. Випити воду в цей час – означає зменшити апетит і з’їсти під час обіду половину звичної порції. Для тих, хто хоче скинути зайві кілограми, це потрібно перетворити на звичку.
  • 13:00. Склянка теплої води за 30 хвилин до обіду і склянку під час обіду. Багато людей переконані, що пити воду під час прийому їжі шкідливо. Втім, це не більше, ніж міф. Склянка теплої води під час обіду допоможе поліпшити ваше травлення.
  • 16:00. Півлітри води кімнатної температури. Ми по-різному заповнюємо проміжок між обідом і вечерею: фруктами, шоколадними батончиками, чипсами. А треба водою.
  • 20:00. І завершальний етап - склянка води. Можна додати у воду лимонного соку чи меду.

Такий питний режим не просто забезпечує здоров’я організму, але й допомагає позбутися від зайвої ваги. Тому замість виснажливого голодування візьміть за звичку пити воду.

Нагадаємо, дієтологи порадили найкращі коктейлі для очищення організму.

Як повідомляв портал Знай.ua, лікарі розповіли, які напої найкрще підійдуть для дітей у спеку.

Також Знай.ua писав про те, що кожному знаку Зодіаку назвали ідеальний спосіб схуднення.