13-річний Еліо ФигУЕредо зі штату Флорида, США, з самого народження страждає від рідкісної аномалії, яка називається іхтіоз. Його шкірі постійно потрібна вода, а інакше вона починає сохнути і братися тріщинами.

Про це пише видання Сlutch.

Незважаючи на догляд, шкіра у Еліо аномально швидко оновлюється, тому створюється враження, що вона сходить як у змії. Хлопчик не може засмагати, його тіло нагадує велику пляму, від якого відірвали криваву скоринку.

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Зараз Еліо 13 років і він ледь не покінчив життя самогубством через те, що над ним знущалися та принижували інші діти. Тому він вважає за краще сидіти вдома, а на вулиці з'являється в разі крайньої необхідності.

Через хворобу хлопчик виглядає молодшим за свій вік, складається враження, що йому років 10. Еліо завжди носить шапки, кепки, панамки та речі з довгими рукавами.

Кожні три години він мажеться вазеліном — тільки так його шкіра більш-менш залишається зволоженою. Від іхтіозу наразі немає ліків, до нього можна лише пристосуватися. Однак це дається дуже непросто.

Як раніше писав портал Знай.ua, більше про довголіття і якість життя можна дізнатися в спецпроекті "Знай про свою здоров'я". Провідні фахівці України та світу дадуть відповідь на всі хвилюючі вас питання. Як побороти безпліддя? Що таке ЕКО? Як підготуватися до вагітності? Ми надаємо достовірну інформацію на найактуальніші та хвилюючі вас теми.