Багато українців, як дорослі, так і діти просто обожнюють поласувати бананом. Це дуже корисний фрукт, багатий вітамінами і різними поживними речовинами. Однак є категорії людей, яким краще на зловживати африканським хлібом.

Так, насамперед це стосується діабетиків. Крім того медики також рекомендують бути обережними людям з тромбофлебітом або тим, хто має підвищену щільність крові.

банани
банани

"У дітей двох-трьох років, а іноді і старших, вживання банана цілком може спровокувати здуття живота, пронос", - зазначив медик.

Крім того, в банані високий вміст вітаміну К. І якщо в організмі дитини виникне надлишок, то це цілком може призвести до розвитку гемолітичної анемії (прискорене руйнування червоних кров'яних тілець) і жовтяниці.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Шкода, яку можуть нанести банани, залежить від способу їх зберігання і транспортування. Ці фрукти, як правило, завозять в нашу країну зеленими і дозрівають вони вже на місцевих складах. Для цього їх обкурюють етиленом.

А потім, щоб збільшити термін зберігання, банани обробляють хімікатами Е230, Е231 і Е232, які містять фенол. Для організму людини фенол є дуже отруйним. Навіть незначне потрапляння в організм може спровокувати розвиток раку. Тому перед очищенням банан необхідно добре вимити.

Нагадаємо, на Прикарпатті пограбували відому письменницю, жодної зачіпки: "Нестерпно огидно".

Як повідомляв Знай.uа страшний злочин молодої мами під Києвом приголомшив Україну: "Народила у ванній і викинула у вікно".

Знай.uа писав, найбільший банк сперми закрили через гучний скандал: жінка народила карлика від "підставного" донора.