Застуда - захворювання, з яким знайома абсолютно кожна людина. Іноді воно може протікати важко навіть у дорослих, що там вже й казати про дітей. Багато батьків звикли лікувати застуду у дітей "бабусиними" методами, попри те, що наука пішла далеко вперед і існує безліч по-справжньому ефективних методів.

За словами педіатра-неонатолога Юлії Гончарової - таке лікування не те щоб марне, а іноді може навіть сильно нашкодити малюкові, пише Clutch.

Юлія Гончарова, Clutch
Юлія Гончарова, Clutch

Педіатр розповідає, що медом можна продовжувати користуватися - він не зашкодить, а навпаки, може допомогти під час кашлю.

Картопляні інгаляції, як розповідає Юлія Гончарова, краще не робити. Вони можуть нашкодити - компреси і інгаляції можуть викликати бронхообструктивний синдром, через який набряклість стане сильнішою. Педіатр попереджає, що для малюка це може бути дуже серйозним ускладненням, яке може спричинити інші. Навіть зупинку дихання.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

Лікування застуди, Ze Signon
Лікування застуди, Ze Signon

Нагадаємо, раніше вчені назвали найнебезпечніший вік для людини: цей день народження легко стане останнім.

Також Знай.uа писав, що лікар розповіла, які домашні улюбленці можуть бути небезпечними для дітей.

Ще Портал Знай.uа повідомляв - їсти і не товстіти: нарешті мрія мільйонів людей здійсниться, простий спосіб.