Коронавірус SARS-CoV-2, який є збудником коронавірусної хвороби COVID-19, може викликати тяжкі ускладнення на серці. Також лікарі зазначають, що люди з серцево-судинними захворюваннями мають нижчі шанси на виживання при захворюванні.

Про це йдеться у спеціальному бюлетені, випущеному Американським кардіологічним коледжем (American College of Cardiology).

Медики стверджують, що до 40 відсотків госпіталізованих пацієнтів з підтвердженим коронавірусом мають серцево-судинні захворювання в анамнезі. Таким чином, коронавірусна хвороба особливо вражає людей, що вже мають проблеми з серцем.

У 17 відсотків пацієнтів була зафіксована аритмія. Основною проблемою у цьому аспекті стала тахікардія, тобто прискорене серцебиття.

коронавірус у Китаї, фото: gettyimages
коронавірус у Китаї, фото: gettyimages

Популярні новини зараз
Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Як і у випадку з попередніми спалахами коронавірусної пневмонії, у хворих на COVID-19 спостерігаються випадки розвитку міокардиту - запалення серцевого м'яза, що у свою чергу призводить до серцевої недостатності.

Також запалення, викликане коронавірусом, вражає коронарні бляшки, тому зараження може призвести до ішемічного нападу і стенокардії, або навіть такого серйозного стану як інфаркт.

Медики радять літнім людям та особам з серцевими захворюваннями робити щеплення від грипу та пневмококової інфекції. Також лікарі радять розглянути варіант посилення медикаментозної терапії проблем з коронарними бляшками і нагадують про необхідність дотримання загальних порад про здоровий образ життя.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше коронавірус завадив виробництву бюджетного iPhone SE2, Apple змінює терміни.

Як повідомляв портал "Знай.ua", коронавірус залишить людей у спокої, коли зникне смертельна хвороба.

Також "Знай.ua" писав, що Samsung закрила завод в Південній Кореї, коронавірус набирає обертів.