Дослідження коронавірусу SARS-CoV-2, який є збудником коронавірусної хвороби COVID-19, показало, що інфекція має природне походження і не була виготовлена людиною в лабораторії.

Про це йдеться в публікації в науковому журналі Nature.

До висновків про природне походження збудника хвороби вчені дійшли після аналізу його білкових шипів, які мають два компоненти - своєрідний "гачок" для захвату (RBD) і "молекулярний ніж", призначений для подолання клітинних мембран.

Як зазначають дослідники, якби вірус вироблявся в лабораторії як хімічна зброя, за основу був би взятий більш типовий для людини штам, який би гарантовано мав успіх. Навпроти, коронавірус SARS-CoV-2 є принципово новим для людини і подібний до патогенів кажанів.

коронавірус, фото Getty Images
коронавірус, фото Getty Images

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

При цьому вчені не знають, чи існує якась проміжна ланка між тваринами, у яких були виявлені близькі до SARS-CoV-2 інфекційні агенти, і людьми, однак поки безпосередні випадки зараження від тварини не зафіксовані.

Тим не менш, вчені одностайні у висновку, що новий коронавірус є результатом природного добору, і що людське втручання мало місце з надзвичайно низькою вірогідністю.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше нардеп Шахов розповів, як лікує коронавірус вдома: "Їм гілки і все добре".

Як повідомляв портал "Знай.ua", Коронавірус в космосі - NASA озвучила термінову заяву, космонавтів закрили на карантин.

Також "Знай.ua" писав, що коронавірус кинув людству ще один виклик - до 5 тижнів.