Пацієнти з коронавірусною хворобою COVID-19 можуть передавати інфекцію іншим людям упродовж п'яти тижнів з моменту появи перших симптомів.

Про це повідомляє науковий журнал The Lancet.

Дослідження провели китайські медики на 191 пацієні в Ухані, звідки й почалася епідемія коронавірусу COVID-19.

Серед зафіксованих випадків максимальний період між початком хвороби і останнім днем, коли РНК коронавірусу SARS-CoV-2 знаходили у пацієнтів, становив 37 днів. Інакше кажучи, хворий на коронавірус може бути джерелом інфекції упродовж п'яти тижнів.

Середня (медіанна) тривалість періоду, коли людина може бути джерелом інфекції, становить 20 днів. Вчені зафіксували і мінімальний час у 8 днів.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

коронавірус, ілюстративне фото Getty Images
коронавірус, ілюстративне фото Getty Images

Проблема у тому, що загальноприйнятий період карантину через коронавірус становить 14 днів, що нижче навіть за середній показник, а тим більш максимальний.

"Це має важливе значення як для прийняття рішень щодо ізоляції пацієнтів, так і для вказівок щодо тривалості антивірусного лікування", - пояснюють у дослідженні значення відкриття.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше у захисника Ювентуса виявлено коронавірус.

Як повідомляв портал "Знай.ua", коронавірус посадив "на карантин" навіть Бога, на храми і церкви в Києві почепили замки.

Також "Знай.ua" писав, киянка винайшла "залізний" спосіб заробітку на коронавірусі, і це не інтим.