Коронавірус SARS-CoV-2, імовірно, може проникати через плацентарний бар'єр та потенційно вражати ще не народжену дитину. Проте однозначної думки про це серед лікарів немає.

Джерело: американське видання The New York Times.

Медики провели дослідження, які показали, що коронавірус може “проходити” крізь плаценту, що своєю чергою означає можливість заразити цим вірусом плід. Проте ці ж вчені, показавши, що вірус може “перейти” через плаценту не отримали підтвердження, що вірус вражає дитину. Разом із тим, вибірка у дослідників була незначною.

Це суперечить попереднім дослідженням, які не виявили здатності коронавірусу

При цьому лікарі зазначають, що новонароджені діти і немовлята найбільш "важка мішень" для коронавірусної інфекції: діти практично не хворіють на неї і не помирають від неї.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

немовля, скріншот з відео
немовля, скріншот з відео

Загалом плацента є захисним бар'єром, який захищає плід на всіх стадіях від різних захворювань. Вірусологи роками досліджували вплив різних хвороб на перебіг вагітності та плід, і прийшли до висновку, що більшість вірусів і грибків не можуть “побороти” плід. На жаль, грип часто залишає негативні наслідки на плоді, проте не завжди. Інші віруси родини коронавірусу не можуть подолати плаценту.

Найнебезпечнішою хворобою для вагітних жінок нині можна вважати хворобу Зіка - при ній у плода формується мікроцефалія - вроджений зменшений розмір черепу, і, відповідно мозку, який призводить до розумової недостатності.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше син поховав зараженого коронавірусом батька, а той воскрес і повернувся додому.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Хопкінс впевнений, що коронавірус створили божевільні вчені - історія повторюється.

Також "Знай.ua" писав, що коронавірус із шаленою швидкістю атакує Київ, Кличко озвучив нові цифри, - "плюс 19 за ніч".