Епідемія коронавірусу зачепила практично весь світ. Кількість хворих на планеті вже перевалила за мільйон, а число смертей – за 50 000. Тому медики наполягають на тому, щоб люди носили медичні маски. Безумовно, маска не дуже ефективна для здорової людини, але для хворого – це обов'язковий атрибут. Адже більшість з нас можуть і не підозрювати про інфікування або сприйняти його, як звичайну застуду або ангіну.

Коронавірус у світі, скріншот: YouTube
Коронавірус у світі, скріншот: YouTube

Вчені опублікували відео, на якому видно, як поширюється коронавірус від інфікованої людини без маски. При кашлі або чханні, люди викидають у навколишнє середовище аерозоль, в якому містяться мільйони віріонів COVID-19. Так і поширюється пандемія.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще


Зате якщо хворий надягає маску, практично всі виділені їм частинки затримуються в щільної тканини. Така людина вже не настільки небезпечний для оточуючих, хоча так само потребує лікування і обсервації протягом 14 днів. Тому будьте свідомі, і завжди носіть маски. Ніхто не знає, хто саме встиг заразитися. Навіть підтвердити коронавірус без спеціальних медичних тестів неможливо. Зате якщо кожен надіне маску, і при перших симптомах звертатися в лікарню, вдасться зупинити епідемію набагато швидше.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Кличко озвучив колосальні збитки Києва з-за карантину, - "втрачаємо мільярди, але так треба".

Як повідомляв Знай.uа, МВФ оголосив "темні часи" в історії людства.

Знай.uа писав, українцям перерахують пенсії — хто отримає надбавку зовсім скоро.