Міністерство охорони здоров'я України звернулося з позитивними новинами. Глава МОЗ Максим Степанов заявив, що пацієнти з системними захворюваннями будуть забезпечені достатньою кількістю "Плаквенілу" для лікування.

Про це стало відомо завдяки повідомленню Telegram-каналу "Коронавірус-інфо".

лікарня, скріншот з відео
лікарня, скріншот з відео

"Препарат "Плаквеніл", який зараз використовують для симптоматичного лікування хворих на COVID-19 буде в достатній кількості доступний для лікування хворих з системним червоним вовчаком. В Україні близько 14 000 таких пацієнтів", - наголошується в повідомленні МОЗ України.

Також відомо, що МОЗ України вже розробило механізм, який дозволить уникнути браку препарату навіть за його використання під час епідемії коронавірусної інфекції.

Популярні новини зараз
Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

"Додаткова партія препарату "Плаквеніл" буде доступна для хворих на червоний вовчак та інші системні захворювання. Препарат буде включено до програми "Доступні ліки", і його можна буде придбати тільки за електронним рецептом у певних аптеках по всій країні", - додали в МОЗ.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у Києві наливайки начхали на карантин, городяни в сказі, - "Пиво можна, а кава немає?".

Як повідомляв Знай.uа чи переносять комарі коронавірус – Комаровський дав українцям однозначну відповідь.

Знай.uа писав, ЗМІ: "Протефлазід" не лікує коронавірус, він придатний хіба що для дезінфекції рук.