Людство винайшло десятки способів приготувати яйця. Традиційно страви з яєць - споживають на сніданок. Як і про будь-який інший продукт ходять багато суперечок щодо їхньої корисності чи шкідливості.

Яйця мають максимально збалансовану кількість поживних мікроелементів і вітамінів. Корисність білка курячого яйця переважає корисність м'яса і навіть риби.

У яйцях є полівітамін холін, який позитивно впливає на роботу нервових центрів, а також селен і лютеїн - відомі антиоксиданти. Тому яйця добре впливають на зір та інші вікові зміни очей.

курячі яйця, фото Pxhere
курячі яйця, фото Pxhere

Вітамін Е, який також можна знайти в яйцях, допомагає кровоносній системі, тоді як вітамін А зміцнює імунітет, а Д - корисний для зубів і кісток. На додаток, у яйцях багато протеїну. Плітки ж про високий холестерин - лише плітки.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Яйця можуть бути небезпечними, якщо ви вживатимете більше 2 яєць щодня, а також не піддаватимете цей продукт належній обробці (ретельно вимити і висушити).

Якщо ви любите вживати сирі яйця, то будьте готові до можливих проблем із нирками. Важливо розуміти, що яйця з магазину містять у собі антибіотики і нітрати, тому слідкуйте за терміном придатності яєць. Якщо маєте можливість, купуйте яйця домашні, а не магазинні.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Що буде, якщо з'їдати по 2 яйця щодня: 9 змін у вашому тілі.

Як повідомляв портал "Знай.ua", 5 цікавих способів приготувати яйця пашот.

Також "Знай.ua" писав, Меню Казанови: ці страви збільшать чоловічу силу.