Навесні організм відчуває
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяНе кожен знає, що у нашому саду росте чудова заварка. Чай із гілок фруктових, і не тільки дерев, а й кущів стане справжньою знахідкою під час весняного авітамінозу. Чай із гілок вимагає більше часу, ніж трав’яний або листовий, але воно того варте.
Чай із гілочок смородини
Цей надзвичайно ароматний чай можна заварити і пити відразу ж. Кип’ятити потрібно одну хвилинку. Чай, заварений на гілочках смородини, корисний для судин, покращує обмін речовин, підвищує захисні сили організму, а також має сечогінний ефект! Чай із гілок червоної смородини призначають при ревматизмі. Щобільше, гілочки смородини можна заварювати повторно, оскільки такий чай навіть смачніший та ароматніший.
Чай із вишневих гілочок
Чай із гілочок вишні також можна пити відразу після кип’ятіння. Однак, якщо він настоїться — ви отримаєте божественний напій гарного кольору і з нотками мигдалю. Він є справжнім еліксиром здоров’я для нирок, оскільки м’яко виводить пісок та допоможе від болю при циститі.
Чаю зі сливових гілочок
Чай з гілок сливки чимось схожий на вишневий, відрізняється витонченішим ароматом і ніжним смаком. На літр чаю потрібно 5-7 гілочок сливи середньої довжини. Сливовий чай знімає стрес, заспокоює і розслабляє, корисний для легенів. Однак, заварювати занадто міцний чай не рекомендується.
Чай із гілок шипшини
Голчаста шипшина при заварці дає гарний рожевий колір. Такий чай працює як сечогінний і закріплюючий засіб. Він буде корисним при ревматизмі та радикуліті. Проте слід пам'ятати, що перед вживанням напій потрібно обов’язково процідити від мікроскопічних шипів.
Чай із гілок малини
На півлітра знадобитися 7-8 гілочок (близько 15 см у довжину), для кращої заварки їх можна подрібнити. Кип’ятити чай хвилин двадцять. Якщо залишите настоюватися на ніч, отримаєте гарний малиновий колір. Чай із малинових гілок допомагає при застуді і вірусних інфекціях, він підвищує імунітет, допомагає від печії та при кашлі.
Чай із гілок яблуні
Гілочки перед заварюванням потрібно добре промити під проточною водою. Сорт китайка дасть напій із гіркуватістю, з антонівки вийде майже безбарвний, але дуже смачний чай. Листя яблуні багате на вітамін С, тому навесні та влітку можна заварювати гілочки просто з листям. Яблуневий чай дуже корисний при авітамінозі, застуді, ангіні.
Чай із гілок обліпихи
Деякі фітотерапевти стверджують, що чай із гілок обліпихи не менш корисний, ніж її плоди. Обліпиховий чай дуже корисний при будь-якому хронічному захворюванні, підвищує захисні сили організму. Обліпиха допоможе при серцево-судинних захворюваннях, гастритах, авітамінозі. Однак слід зауважити, що напій не вирізняється приємним смаком — покращити його допоможуть м'ята чи інші ароматні трави.
Чай з гілок черемхи
Чай із черемхи радять пити при дерматозі, ревматизмі. Діє як сечогінне. Свіжо заварений чай із гілок черемхи має ніжний рожевий колір, при тривалому настоюванні темніє і набуває присмаку деревини.
Для заварки важливо брати тільки здорові гілки. Однорічні молоді гілочки заварюйте просто з бруньками, а зі старих гілок беріть тільки бруньки. Прокип’ятіть їх 15 хвилин, залиште настоюватися, найкраще на всю ніч. Чай можна процідити, підігріти, але не можна повторно доводити до кипіння.
Обов'язково підпишись на наш канал в
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.uа",
Також Знай.uа" писав,