Навесні організм відчуває стрес через перелаштування з зимової сплячки на весняний клопітливий лад. У цей період загострюються хронічні захворювання, людина відчуває нестачу необхідного комплексу вітамінів та мікроелементів, який має отримувати її організм. Прекрасною альтернативою таким вітаміновмісним продуктам, як імбир та лимон, є узвар з гілочок смородини, малини і яблуні.

Не кожен знає, що у нашому саду росте чудова заварка. Чай із гілок фруктових, і не тільки дерев, а й кущів стане справжньою знахідкою під час весняного авітамінозу. Чай із гілок вимагає більше часу, ніж трав’яний або листовий, але воно того варте.

Весна, фото: Pixabay
Весна, фото: Pixabay

Чай із гілочок смородини

Цей надзвичайно ароматний чай можна заварити і пити відразу ж. Кип’ятити потрібно одну хвилинку. Чай, заварений на гілочках смородини, корисний для судин, покращує обмін речовин, підвищує захисні сили організму, а також має сечогінний ефект! Чай із гілок червоної смородини призначають при ревматизмі. Щобільше, гілочки смородини можна заварювати повторно, оскільки такий чай навіть смачніший та ароматніший.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Чай із вишневих гілочок

Чай із гілочок вишні також можна пити відразу після кип’ятіння. Однак, якщо він настоїться — ви отримаєте божественний напій гарного кольору і з нотками мигдалю. Він є справжнім еліксиром здоров’я для нирок, оскільки м’яко виводить пісок та допоможе від болю при циститі.

Чаю зі сливових гілочок

Чай з гілок сливки чимось схожий на вишневий, відрізняється витонченішим ароматом і ніжним смаком. На літр чаю потрібно 5-7 гілочок сливи середньої довжини. Сливовий чай знімає стрес, заспокоює і розслабляє, корисний для легенів. Однак, заварювати занадто міцний чай не рекомендується.

Чай з гілочок, скріншот: YouTube
Чай з гілочок, скріншот: YouTube

Чай із гілок шипшини

Голчаста шипшина при заварці дає гарний рожевий колір. Такий чай працює як сечогінний і закріплюючий засіб. Він буде корисним при ревматизмі та радикуліті. Проте слід пам'ятати, що перед вживанням напій потрібно обов’язково процідити від мікроскопічних шипів.

Чай із гілок малини

На півлітра знадобитися 7-8 гілочок (близько 15 см у довжину), для кращої заварки їх можна подрібнити. Кип’ятити чай хвилин двадцять. Якщо залишите настоюватися на ніч, отримаєте гарний малиновий колір. Чай із малинових гілок допомагає при застуді і вірусних інфекціях, він підвищує імунітет, допомагає від печії та при кашлі.

Чай із гілок яблуні

Гілочки перед заварюванням потрібно добре промити під проточною водою. Сорт китайка дасть напій із гіркуватістю, з антонівки вийде майже безбарвний, але дуже смачний чай. Листя яблуні багате на вітамін С, тому навесні та влітку можна заварювати гілочки просто з листям. Яблуневий чай дуже корисний при авітамінозі, застуді, ангіні.

Чай з гілочок, скріншот: YouTube
Чай з гілочок, скріншот: YouTube

Чай із гілок обліпихи

Деякі фітотерапевти стверджують, що чай із гілок обліпихи не менш корисний, ніж її плоди. Обліпиховий чай дуже корисний при будь-якому хронічному захворюванні, підвищує захисні сили організму. Обліпиха допоможе при серцево-судинних захворюваннях, гастритах, авітамінозі. Однак слід зауважити, що напій не вирізняється приємним смаком — покращити його допоможуть м'ята чи інші ароматні трави.

Чай з гілок черемхи

Чай із черемхи радять пити при дерматозі, ревматизмі. Діє як сечогінне. Свіжо заварений чай із гілок черемхи має ніжний рожевий колір, при тривалому настоюванні темніє і набуває присмаку деревини.

Для заварки важливо брати тільки здорові гілки. Однорічні молоді гілочки заварюйте просто з бруньками, а зі старих гілок беріть тільки бруньки. Прокип’ятіть їх 15 хвилин, залиште настоюватися, найкраще на всю ніч. Чай можна процідити, підігріти, але не можна повторно доводити до кипіння.

Чай з гілочок, скріншот: YouTube
Чай з гілочок, скріншот: YouTube

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, швидка і смачна закуска з лаваша – як приготувати сирні палички з часником. Сирні палички в лаваші з часником — це дуже швидка і смачна закуска, яку можна приготувати за лічені хвилини

Як повідомляв портал "Знай.uа", шоколадное печиво з мигдалем за кілька хвилин – так швидко випічку ви ще не готували. Такий десерт виходить фантастично смачним

Також Знай.uа" писав, Картопляні биточки, як у дитинстві — швидкий рецепт улюбленої страви, яка розлетиться вмить