Інформація не з приємних, тому всім вразливим це краще не читати. Судячи з усього люди чистять зуби дуже давно, набагато довше, ніж про це відомо. А відомо, що перший опис процедури чищення зубів приводить Діодор Сицилійський (помер за 30 років до нашої ери): "...кельти чистять зуби сечею, вважаючи, що це зміцнює здоров'я".

зуби
зуби, Фото Shiny Diamond Pexels.com

В XI столітті ал-Газалі описав методику чищення зубів сиваком (це така зубна щітка з кореня дерева).

"Починають чистити зуби з правого боку, потім — з лівого, після чого в такому ж порядку чистять передні зуби, услід за чим приступають з боку піднебіння та язика. Слід знати, що зубна щітка важлива, бо в переказі є про те, що один намаз з використанням зубної щітки вартий сімдесяти намазів без зубної щітки". Зубну щітку робили тоді з верблюжої колючки.

чищення зубів
чищення зубів

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Ця гігієнічна процедура в середині XVII століття у московських модниць була підмінена чорнінням зубів з використанням, як писав Семюель Коллінз — особистий лікар Олексія Романова, — "меркуріальних білил" (тобто білил на основі ртуті ).

Якщо ви захочете спробувати давні методики, то подумайте ось про що: кельти, як народ, були захоплені і розсіяні. Зрозуміли натяк, так?

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, ніж в голові, труба в горлі і ртуть по венах - 20 неймовірних знімків рентгена.

Як повідомляв портал "Знай.ua", допомога по частковому безробіттю - топ-8 кроків для отримання грошей.

Також "Знай.ua" писав, що для читачів підготували три рецепта детокс коктейлів.