Болгарський перець буває червоного, жовтого, помаранчевого і зеленого кольору. Але в природі також відомі плоди фіолетового і коричневою забарвлення.

За хімічним складом вони майже однакові, різниця полягає лише в наявність тих чи інших пігментів. Крім того, в залежності від кольору, властивості плодів суттєво відрізняються.

Відомо, що червоний болгарський перець містить у собі пігменти каротин і лікопін, тому, як не складно здогадатися, в його склад входить більше вітаміну А. Це робить його дуже корисним для здорового розвитку дітей та людей, які мають проблеми із зором. А лікопіном захищає організм людини від раку.

Перець чилі
Перець чилі

У жовтому болгарському перці переважають пігменти каротиноїди, і зовсім мало лікопіну. Також його відрізняє від своїх родичів великий вміст цінного мінералу калію. Завдяки цьому даний рослинний продукт рекомендується включати в свій раціон харчування людей похилого віку та при захворюваннях серця.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Крім цього, болгарський перець жовтого кольору більше інших містить у собі фосфор, який дуже важливий для здоров'я кісток, нирок і росту клітин.

овочі на ринку, фото Pxhere
овочі на ринку, фото Pxhere

Зелений болгарський перець містить каротин і лікопін. Також його склад відрізняється підвищеним вмістом хімічних сполук під назвою фітостерини. Вони відповідають за виведення шкідливого холестерину з організму людини, і за ліпідний обмін.

Оранжевий болгарський перець, як і червоний плід, містить велику кількість вітаміну А, але трохи менше: помаранчевий — 105 мкг, червоний — 125 мкг. Вони навіть випереджають за його змістом моркву.

Фіолетовий болгарський перець має таке забарвлення завдяки наявності пігменту антоциана. Цей сорт був отриманий шляхом схрещування жовтого плода з баклажаном.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, 11 незрозумілих штуковин - користувачі мережі спільним розумом розбирали, що для чого.

Як повідомляв портал "Знай.ua" стилісти назвали кілька грубих помилок з волоссям і зачіскою, які можуть зістарити жінок.

Також "Знай.ua" писав, два обличчя і лише одна голова – історія чоловіка, який розділив власне тіло з "демоном".