Перетворити своє життя у постійне носіння маски і постійне пшикання на руки люди не зможуть. Так довго продовжуватись не буде. Потрібно звикнути до того, що коронавірус поруч і навчитись з ним співіснувати.

Про нові реалії життя в умовах постійної загрози covid-19 розповів відомий лікар-педіатр Євген Комаровський.

Відповідаючи на запитання про доречність постійного носіння масок на роботі, доктор Комаровський зазначив, що маска не врятує від коронавірусу, а лише спричинить великі незручності для людини, які до всього можуть посприяти зараженню.

В нових умовах, які диктує нам коронавірус, потрібно застосовувати інші засоби в офісах, ресторанах, підприємсивах.

"В офісі потрібна дистанція — 2м, інтенсивний обмін повітря, якщо конденціонери, то не в режимі рециркуляції а з постійним забором ″забортного″ повітря, контроль температури і вологості.
Ще раз кажу, якщо в офісі вологість 40-60, температура 20-21, забезпечено обмін повітря, між співробітниками є пластикові перегородки — от це нормальний офіс і в таких умовах маска не потрібна", - говорить Комаровський.

Однак, Комаровський зазначив, що зробити такі зміни в офісі коштує грошей. Тому керівникам простіше нічого не робити і просто заставити працівників носити цілий день маску та "пшикати руки антисептиком".

"Те, що пропонують у вашому офісі — чиста профанація, якщо пропонують лише маски, а все інше не пропонують. Вони хочуть на вас зекономити", - підкреслив Комаровський.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

За словами медика, людям доведеться звикати до існування "поруч з коронавірусом" і вчитись жити в нових умовах.

″Як тільки ми всі почнемо сприймати коронавірус як данність, як те, що він поряд з нами і він поруч з нами весь час, ми всі заспокоїмось″, - каде лікар.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Комаровський відповів на смішні запитання про коронавірус

Як повідомляв портал Знай.ua, Комаровський взявся за шахраїв, які наживаються на його імені

Також Знай.ua писав, доктор Комаровський назвав ефективний метод укріплення імунітету