Звичка хрустіти пальцями по кілька разів на дню притаманна багатьом людям. Але ви коли-небудь замислювалися про те, чи шкідливо це для ваших рук або здоров'я в цілому? Тут можна сказати тільки одне – якщо це і шкідливо, то шкода такого хрускоту ще не доведений. Виявилося, що ні один вчений не знайшов переконливих свідчень, що любителі розім'яти кістки підривають своє здоров'я. Про це повідомляє телеграм-канал "Очевидні речі".

"Звичка хрустіти пальцями настільки поширена, що, якби вона завдавала шкоди, тому було б багато свідчень. Однак цих свідчень немає. Тому малоймовірно, що, хрумкаючи руками, ви заробите артрит" – каже хірург-ортопед Педро Береджиклян. Але в той же медик попередив, що варто бути обережними у разі шиї – різкі рухи можуть призвести до грижі міжхребцевого диска.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, спорт на карантині – з допомогою цих домашніх тренувань ви повернете колишню стрункість.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що вчені розповіли про самої шкідливої їжі для мозку.

Також портал "Знай.ua" писав, як захиститися від мікробів, підтримуючи будинок у чистоті.