Відомий український педіатр Євген Комаровський відповів на питання українки, яка поцікавилася про те, чи може домашня тварина, собака чи кіт заразитися від людини коронавірусом і які заходи потрібно приймати, щоб цього не сталося.

"Дослідження вчених дійсно підтверджують той факт, що в рідкісних випадках тварини від людини можуть заражатися коронавірусом. Але вони не хворіють важко і не беруть участь у передачі вірусу, тобто нікого не заражають самі. Однак якщо COVID-19 хворіють власники собак або кішок, то тварини теж можуть дати позитивний результат при тестуванні", - пояснив доктор.

Комаровський зазначив, що органи охорони здоров'я багатьох країн вже виробили рекомендації людям, у яких вже є коронавірусна інфекція і які є щасливими господарями домашніх вихованців.

Отже, рекомендації хворим COVID-19 власникам собак і кішок:

* попросіть інших членів сім'ї піклуватися про ваших вихованців, поки ви хворі;
* уникайте тісного контакту — не цілуйте, не обіймайте самі тварин і не дозволяйте їм облизувати вас, а також не діліться з ними своєю їжею;
* якщо ви все ж змушені були дбати самі про вихованців — годувати їх, вичісувати, мити, гуляти з ними — обов'язково мийте руки перед і після спілкування з тваринами.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Нагадаємо, Комаровський порадив мамам, як уберегти дітей від укусів павуків.

Як повідомляв Знай. ua, Комаровський негайно звернувся до матерів.

Також Знай. ua писав, що вологість повітря життєво важлива, Комаровський дав ради дітям і дорослим.