Всі з вас знають, що сніданок є найважливішим прийомом їжі. Тому вибір ранкового раціону повинен бути обдуманим. І зараз ми опишемо деякі нюанси, засновані на глибокому вивченні цього питання, і виділимо продукти, які небажано вживати на порожній шлунок. Про це пише автор Instagram-аккаунта Керенський.

Багато людей починають свій ранок з кави, проте коли кофеїн потрапляє на слизову шлунка, він дражнить її і може викликати гастрит через вироблений шлунковий сік, якщо його не підживити іншою їжею. Крім шлунка, страждає ще й жовчний міхур. Адже при скороченні йде викид порції жовчі. Вона необхідна для перетравлення їжі, але при її відсутності - просто блукає по організму. Додавання молока не допомагає виправленню ситуації, а навпаки лише погіршує її. В'язкі речовини з кави або чаю утворюють з'єднання з білками молока, які є практично нерозчинними і тому осідають каменями в нирках.

Кава: джерело: YouTube
Кава: джерело: YouTube

Дріжджі викликають здуття живота через вироблення шлункових газів, тому не рекомендується будь-яка дріжджова випічка натщесерце. Серед продуктів є ще і йогурт, який сам по собі не викликає будь-якого негативного ефекту, але буде використаний даремно, якщо пити його натще. Так як корисні бактерії будуть поглинені шлунковим соком і не зможуть принести користь.

При засвоюваності цукру організмом, відбувається вироблення інсуліну через роздратування підшлункової залози. В результаті рівень цукру в крові падає і людина відчуває байдужість і втому замість бадьорості.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Нагадаємо, Комаровський показав мамам, як потрібно підгодовувати дитину не боячись алергії: "Як з цим жити ..."

Як повідомляв "Знай.uа", про морських делікатесах можна забути? В устрицях виявили небезпечні токсини, винувато людство.

Знай.uа писав, що Доктор Комаровський пояснив, як захиститися від сухого повітря кондиціонера: "Якщо вам кашляють в обличчя ..."