Куріння електронних сигарет і "вейпів" надзвичайно небезпечне, особливо в часи пандемії коронавірусу. Лікарі легко плутають симптоми.

Читайте Знай в Google News!

Про це повідомляє спеціалізоване англомовне видання SciTechDaily.

Завдяки оперативній роботі лікарів усього світу, сьогодні існує перелік типових симптомів, які виникають під час коронавірусу. На жаль, такі симптоми як прискорене серцебиття, прискорене дихання і низький рівень кисню, нудота розповсюджені серед людей, які мають хвороби легень, спричинених курінням вейпу або електронних сигарет.

Вейпер, скріншот: YouTube
Вейпер, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Кого не мобілізують до армії: перелік професій Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Проблема в тому, що лікування при коронавірусі і EVALI (хвороби легень, спричинених курінням вейпу або електронних сигарет) кардинально різняться. EVALI вимагає лікування стероїдами - тоді пацієнтам стає легше, їх можна виписувати з лікарні. При неправильному лікуванні можливою є смерть пацієнта.

Саме тому лікарі закликають збирати якомога актуальнішу і точну інформацію про хвороби і шкідливі звички пацієнта. Лише повна історія хвороби убезпечить від плутанини, яка може завершитися смертю.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що лікар і вчений Олександр Карабіненко розповів, кому дійсно протипоказані медичні маски.

Також Знай.uа писав, що у Запорізькій області запустили перший центр телемедицини.