Найвідоміший лікар України Євген Комаровський заговорив про кашель у дітей і способи його лікування. Фахівець підкреслив, що в більшості випадків дитячий кашель не вимагає застосування медикаментів.

Лікар назвав два ефективних способи, які допоможуть побороти кашель без ліків. Ця інформація з'явилася на офіційному сайті Євгенія Комаровського в розділі питань і відповідей.

Відповідаючи на питання схвильованого батька, як вилікувати кашель у дитини, Комаровський звернув увагу на те, що така постановка не зовсім правильна. Адже кашель - це не хвороба, а симптом. Він йде тоді, коли вилікувано основне захворювання. Сам по собі кашель не потребує ні в якому додатковому фармакологічному лікуванні.

Доктор Комаровський, фото з вільних джерел
Доктор Комаровський, фото з вільних джерел

Під час терапії основного захворювання, існують два способи полегшити кашель. Це оптимізація повітря, яким дихає дитина і рясне пиття.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

спосіб перший: оптимізація повітря, яким дихає дитина, тобто повітря має бути прохолодним і вологим: спосіб другий: вплив на реологію мокротиння, тобто потрібно багато пити, щоб в організмі був надлишок рідини. Якщо два цих способу поєднуються, тобто повітря прохолодне і вологе, немає дефіциту рідини в організмі, то дихальні шляхи не пересихають, і мокрота залишається рідкою, а значить, її легко відкашляти. На жаль, люди схильні недооцінювати організацію догляду за дитиною - ось ці самі повітря, їжа, питво — і переоцінювати значимість ліків, - розповів Комаровський.

На питання, чи допомагає від кашлю корінь солодки, Комаровський відповів з великою іронією.

корінь солодки дуже допомагає батькам, які дають його дітям, корінь солодки дуже допомагає продавцям, вигідно реалізують його в аптеках, і дуже-дуже допомагає виробникам, які виробляють препарати на основі кореня солодки.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Комаровський запропонував українцям Найдешевший тест на коронавірус

Як повідомляв портал Знай.uа, Комаровський пояснив, як розговорити мовчазного малюка

Також Знай.ua писав, Комаровський навчив матусь міряти температуру.