Голова Національної медичної палати України, військовий лікар-епідеміолог Сергій Кравченко у програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» розповів про вакцину Covishield, яку доставили в Україну.

«Що стосується безпосередньо самої розробки Оксфордського університету і компанії AstraZeneca, яка фінансувала цей науково-технічний пошук – у мене зауважень немає. Якщо ви у мене спитаєте, чи є на ринку вакцини краще – я вам відповім: «Є», - говорить експерт.

Він ще раз підкреслив, що в Україну доставили саме вакцину Covishield, а не AstraZeneca, як пишуть багато ЗМІ.

«На жаль, вакцина, яку везуть до нас, це не брендовий препарат. Я не розумію, чому всі його називають Oxford/AstraZeneca. Хоч це і розробка, але все-таки вакцина під торговою назвою Covishield виробляється індійським інститутом сироваток за ліцензією і технології, які їм передала AstraZeneca. Але фактично компанія AstraZeneca жодної відповідальності не несе стосовно вакцині Covishield, тому що вони не здійснюють виходить контроль якості», - зазначив Кравченко.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

За його словами, він не критикує жодну вакцину, тому що є прихильником вакцинопрофілактики.

«У мене немає критичних зауважень до вакцин, які на даний момент використовуються в світі. На даний момент в світі йде робота над 244 вакцинами за різними технологіями виробництва. З них 50 вже дійшли до третьої фази клінічних випробувань. І з цих 50-ти 10 вже зареєстровані за процедурою екстреної реєстрації. І ці 10 вакцин використовуються при масовій вакцинопрофілактиці в світі. Кожна з цих вакцин має якісь свої конкурентні переваги і якісь свої недоліки», - розповів епідеміолог.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Комаровський спростував головний міф про лікування нежиті.

Також Знай.uа повідомляв, що в Україні за минулу добу зафіксували 5 850 нових випадків коронавірусу, 152 людини померли.