Гарний манікюр чудово доповнює ваш образ та робить ручки доглянутими та стильними, однак щоб ця регулярна процедурна не нашкодила вашому здоров'ю, небхідно дещо знати.

Небезпечний манікюр
Небезпечний манікюр

Вживання алкоголю напередодні візиту до майстра манікюру може призвести до серйозних наслідків – відшарування нігтьової пластинки від м'яких тканин пальця. У медиків це явище називається оніхолізом.

Небезпечний манікюр
Небезпечний манікюр

Однією з причин, що сприяють цій патології, може стати вживання алкоголю напередодні манікюру.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Київстар відреагував на безмежні питання щодо підвищення тарифів: "Довго утримувався від цього..." Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей
Показати ще

До оніхолізису та опіків нігтьових пластин може також призвести використання надто потужної лампи, високий відсоток метакрилової кислоти в гель-лаку та нанесення праймера на кислотній основі.

Манікюр, фото freepik
Манікюр, фото freepik

Статися це може і за індивідуальної непереносимості одного з компонентів або на фоні прийому певних ліків, наприклад, антибіотиків.

У разі оніхолізису потрібно звернутися за допомогою до фахівця, щоб уникнути можливих ускладнень.

алкоголь, фото Pxhere
алкоголь, фото Pxhere

"Крім того, при занадто товстому нанесенні лакового покриття на ніготь воно може звузитися в лампі, перетворюючись на своєрідні лещата для нігтьової пластини", - говорить лікар.

Нагадаємо, дві "гіркі" причини, чому не можна сипати порошок у барабан пральної машинки

Раніше ми писали про те, що готуйте взуття з літа: головні тренди на осінь та зиму 2023/224 – від панчох до тонких підборів

Як повідомляв Знай.ua, викиньте це негайно: 7 речей, які створюють безлад на кухні