Виноград - джерело безлічі вітамінів та корисних речовин. Експерти радять з'їдати від 150 до 250 грамів на день і називають кілька причин, чому виноград повинен бути в раціоні. Про це пише портал ua-novosti.

Виноград містить багато мінералів, зокрема кальцію, калію, магнію. Отже, він дуже корисний для кісток та зубів, оскільки всі ці речовини зміцнюють їх.

Виноград. Фото: скриншот Youtube
Виноград. Фото: скриншот Youtube

У ягодах цієї рослини є антиоксидантні компоненти, які допомагають підтримувати в нормі рівень холестерину та знижують кров'яний тиск. Виноград знижує ризик серцевих нападів, оскільки його вживання збільшує у крові вміст оксиду азоту, який дає утворюватися згусткам крові.

Вітаміни А, Е, К і природні олії, які містяться в кісточках винограду, здатні надавати омолоджуючий ефект на шкіру.

Популярні новини зараз
ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Виноград. Фото: скриншот Youtube
Виноград. Фото: скриншот Youtube

У ягодах винограду є клітковина, яка позитивно впливає на шлунок та кишечник, зокрема покращує травлення. Також рослина може діяти як природне проносне.

Виноград здатний знімати нервову напругу, а також відновлювати енергію та захищати від стресу. Такий ефект досягається завдяки вітамінам А, С, В6 та фолатам, а також мінералам, які в ньому містяться.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше портал Знай повідомляв, цю кашу порівнюють з отрутою: чому популярна страва несе загрозу здоров'ю людини.

Також наш портал інформував, цей фруктовий сік може угробити ваше здоров'я: коли корисний продукт перетворюється на отруту.

Крім того, ми писали, вчені назвали спецію, яка уповільнює старіння: додавайте пару щіпок до страви щодня.