Фахівці украй не рекомендують спати при включеному світлі, оскільки в довгостроковій перспективі це може вкрай негативно вплинути на здоров'я. Про це пише інформаційний портал medfactor.

Багато людей бояться темряви і через це вважають за краще засипати при включених нічних світильниках. Фахівці встановили, що ввімкнене світло негативно впливає на організм під час сну.

Безсоння. Фото: скрін youtube
Безсоння. Фото: скрін youtube

Справа в тому, що темрява стимулює вироблення мелатоніну - гормону, який відповідає за регулювання багатьох біологічних функцій. Якщо людина спить при включеному світлі, це порушує вироблення мелатоніну і негативно впливає циркадний ритм і цикли сну.

Сон. Фото: скрін youtube
Сон. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Українців попередили про "важкі" платіжки за світло В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

За словами вчених, рівень гормону в організмі досягає піку приблизно між 2 і 4 годинами ночі та поступово знижується до пробудження. Ці процеси блокуються, якщо спати при увімкненому світлі. В результаті у людини може збитися графік сну - вдень хочеться прилягти, а вночі мучитиме безсоння.

Щоб уникнути проблем зі сном, необхідно лягати спати і прокидатися приблизно в один і той же час щодня. Перед сном слід прибрати гаджети, вимкнути телевізор і простежити, щоб у кімнаті було темно.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, засинатимете швидше: кілька дій, які допоможуть подолати безсоння.

Також наш портал інформував, абонемент у спортзал не знадобиться: фахівці дали поради, як позбутися "пивного" живота.

Крім того, ми писали, хочеться їсти ще більше: дієтологи розповіли, які продукти лише посилюють голод, а не вгамовують його.