Всесвітня Організація Охорони Здоров’я закликає пити кави не більше 3-4 чашок на день. Та її варто вживати не пізніше першої половини дня.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяВажлива не тільки кількість, але і поєднання з іншими продуктами. Про те, які продукти вживати з кавою небезпечно,
Кава та алкоголь
Для деяких людей кава – найкращий спосіб стати тверезішим. Але ця комбінація максимально небезпечна для здоров’я. Справа в тому, що кофеїн має стимулюючу дію, а алкоголь – депресуючу.
Ця суміш може спровокувати навіть невмотивовану агресію. А якщо часто вживати подібний тандем, то це може викликати серйозні проблеми зі здоров’ям.
Кава та молоко
Кава та молоко досить популярне і на перший погляд нормальне поєднання. Але кава у своєму складі містить щавлеву кислоту, а молоко – кальцій.
Разом вони здатні утворювати оксалати, які накопичуються у сечовій системі та утворюють камені. Так може розвинутися сечокам’яна хвороба.
Кава та бобові
В момент поєднання в організмі буде відчуватися слабкість, головний біль та нудота. Це через неможливість засвоювати корисні речовини, які містяться в бобових.
Тому бобові варто вживати через деякий час після вживання кави, або навпаки.
Кава та червоне м'ясо
Кава та червоне м'ясо разом можуть значно послабити роботу підшлункової залози. М'ясо має у складі залізо, яке відповідає за гарний стан нігтів, шкіри та волосся.
Окрім того, ця речовина нормалізує роботу підшлункової залози та покращує імунітет. Якщо разом з м’ясом вживати каву, залізо не засвоюється, тим самим робота підшлункової залози буде під загрозою.
Нагадаємо, портал Знай інформував, як знизити навантаження на очі під час перегляду телевізора: поради, які допоможуть зберегти зір
Раніше на порталі Знай повідомлялося, сон буде як у немовляти: натуральні продукти, які допоможуть заснути
Також, наш портал інформував, від розладів травлення до утворення пухлин: лікарі назвали продукти, які не можна розігрівати