Часто бувають такі ситуації, що приготовані страви залишаються на другий день. І зовсім немає проблеми, щоб їх доїсти, адже деякі страви навіть посилюють свої смакові якості.

Але деякі продукти гріти небезпечно, тож варто бути уважними під час вживання такої їжі на наступний день. Про це повідомила фахівець із безпеки харчових продуктів Стейсі Дювенаж.

Картопля

Картоплю обов’язково після приготування варто зберігати у холодильнику. Якщо її залишити на кухні на ніч, там утворяться небезпечні бактерії, які у кращому випадку можуть призвести до розладу шлунку, а в гіршому – це тяжке харчове отруєння. Гріти її в такому разі не варто, а взагалі краще втриматися від вживання. Вона може бути безпечною для вживання на другий день лише, якщо правильно зберігалася.

Картопля. Фото: скрін youtube
Картопля. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Курка

Курка також належить до продуктів, які просто нагріти недостатньо. У разі, якщо її потрібно розігріти, її варто добре прожарити, щоб вона в середині була також гарячою. Це потрібно для того, щоб вбити всі можливі бактерії.

Яйця

Яйця також належать до цієї категорії. Якщо відварили яйця – відразу ж з’їжте, не варто їх залишати на наступний день. Розігрів яєць може призвести до окислення білка, після чого з'являються канцерогени, здатні викликати пухлини.

Запечені яйця в шкаралупі, фото Знай.ua
Запечені яйця в шкаралупі, фото Знай.ua

Шпинат

Також варто бути обережними при розігріві страв зі шпинатом, селерою та буряком. В них містяться нітрати, які при нагріванні переростають у токсини або ж навіть у канцерогени.

Гриби

Гриби потрібно розігрівати мінімум до 80 градусів. Це пов’язано з фактом, що гриби відносяться до продуктів, які досить швидко псуються.

Смажені гриби, скріншот: Instagram
Смажені гриби, скріншот: Instagram

Рис

Рис не зберігається довго через швидкий розвиток бактерій. Але ви спокійно можете ним смакувати на наступний день і не боятися отруїтися. Але при цьому його варто гарно просмажити, щоб він весь був дуже гарячий.

Нагадаємо, портал Знай інформував, чи допомагають курячий бульйон та чай під час застуди: медики розкрили правду

Раніше на порталі Знай повідомлялося, петрушка покращує травлення, а імбир допомагає схуднути: як спеції можуть впливати на організм

Також, наш портал інформував, від проблем із шлунком до онкології: експерти розвінчали міфи про користь популярного продукту