Молоко вважається корисним продуктом, який вживають як діти, і дорослі. Проте фахівці дійшли зовсім іншого висновку. Про це повідомляє інформаційний портал medicalanswers.

Експерти заявляють, що теорія про користь молока для зміцнення організму докорінно не вірна. Ба більше, вживання молочної продукції може призвести до проблем із травленням, зокрема підвищеного газоутворення та здуття.

Молоко. Фото: скрин Youtube
Молоко. Фото: скрин Youtube

Дослідження показали, що молочні продукти провокують збільшення вироблення гормону, який називається інсуліноподібним фактором зростання. Головна небезпека цього процесу – підвищується ризик розвитку онкологічних захворювань.

Крім того, фахівцями було зруйновано міф, що молоко захищає від переломів. При цьому продукт може негативно впливати на бактерії, що живуть в організмі.

Популярні новини зараз
Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Молоко, скріншот з відео
Молоко, скріншот з відео

Однак плюси у молока також є. Наприклад, продукт може допомогти людям, які страждають на проблеми зі сном. У складі молока є триптофан, який потрапляючи в організм, перетворюється на серотонін та мелатонін. Вони допомагають розслабитися та викликати сонливість, а також відрегулювати цикли сну.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, як подолати залежність від солодощів: прості та ефективні поради від дієтологів.

Також наш портал інформував, корисно та поживно, але не для всіх: кому варто викреслити з раціону курячі яйця.

Крім того, ми писали, організм віддячить: чому дієтологи радять їсти страви з картоплі тільки у свята.