Багато хто не замислюється про те, наскільки може бути шкідливою звичка лягати спати з мокрою головою.

Часто після роботи немає сил сушити волосся і щоб заощадити час, багато хто з нас укладається в ліжко з мокрим. Не варто цього робити і чому.

здоровий сон, скріншот з відео
здоровий сон, скріншот з відео

Експерти підтверджують це і називають головні негативні наслідки для здоров'я, які можуть виникнути після укладання до сну з мокрим волоссям.

Що трапиться зі здоров'ям, якщо лягати спати з мокрим волоссям

1. Ви можете легко застудитись. Врахуйте, що імунна система після миття голови слабшає, тому в організм легко може потрапити інфекція. Крім того, віруси швидше поширюються у холодному середовищі. Відповідно, за таких умов у людини може виникнути нежить, головний біль, закладеність носа, жар.

Популярні новини зараз
"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Здоровий сон, скріншот з відео
Здоровий сон, скріншот з відео

2. Ви пошкодите волосся. Мало хто знає про те, що у вологому стані незабарвлене волосся і волосся, яке не піддавалися хімзаванню, розтягуються до 30% від початкової довжини. В іншому випадку воно більш схильне до сплутування та скручування. Тому під час сну волосся може сильно розтягнутися і розірватися. Ситуація значно погіршиться, якщо ще вранці його активно розчісувати. Після цього не дивуйтеся, що ваше волосся згодом стане ламким і почне випадати.

3. Розмножуються бактерії. Не секрет, що як наволочки, так і волосяні фолікули можуть містити грибок. Також загальновідомо, що у вологому середовищі він поширюється набагато швидше. З огляду на це, сон з мокрим волоссям не корисний.

4. Розвиток себорейного дерматиту. Відбувається це так: через вологе волосся грибок, що викликає це захворювання, може спровокувати запальну реакцію в організмі. В результаті це все призведе до лупи, свербежу шкіри голови, утворення червоних плям та папул.

Здоровий сон, МОЗ
Здоровий сон, МОЗ

Нагадаємо, що по-перше, це економно: як мити голову, щоб волосся довго залишалося чистими.

Раніше ми повідомляли, що на голові – як у поганого на хаті: не ганьбіться взимку з зачіскою, яку зіпсувала шапка, 9 правил.