Кава - напій, з якого багато людей починають свій день. Деякі п'ють у "чистому вигляді", а інші полюбляють різні добавки, наприклад, сиропи, але частіше - молоко. Експерти попереджають, що такі інгредієнти можуть не найкращим чином позначитися на здоров'ї.

Часто любителі кави підсвідомо не сприймають напій як джерело калорій. Але якщо до нього додали молоко, вершки та цукор, то фактично напій перетворюється на вуглеводну бомбу сповільненої дії.

Кава, фото: Знай.ua
Кава, фото: Знай.ua

У середній порції лате може міститися близько 180-250 ккал залежно від жирності молока та кількості цукру. Для порівняння - 100-грамовий шматок торта має приблизно ту ж калорійність, близько 300 ккал.

Якщо випити одну чашку такої кави, то нічого не станеться, але якщо вживати її щодня і не обмежуватися 1-2 порціями, то можуть бути наслідки.

Популярні новини зараз
Польша оголошує війну: "Іноді доводиться обирати" Хвиля подорожчання зачепила продукти першої необхідності: скільки зараз коштують популярні крупи та макарони Упаковка вже по 120 грн: супермаркети різко змінили ціни на олію, борошно та яйця 90 днів спокою: які нові правила чекають на військовозобов'язаних
Показати ще

Кава з молоком, фото coffeefan
Кава з молоком, фото coffeefan

Крім того, фахівці радять відмовитися від кави з молоком людям із проблемами печінки. Зазначається, що молочні жири та цукор негативно впливають на здоров'я органу.

Утриматися від додавання молока в каву варто і тим, у кого виявили гастрит, виразку, холіцестит та гастродуоденіт.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, поціновувачам зеленого чаю варто бути обережними: напій може зашкодити.

Також наш портал інформував, про це не напишуть на упаковці: 5 небезпек для здоров'я від вживання популярних каш.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, привід змінити раціон: які хвороби можуть розвинутись, якщо часто є рис та макарони.