Паприка, одна з найулюбленіших приправ у всьому світі. Вченим вдалося з'ясувати, що вона не лише надає стравам смаку та вишуканого аромату, але має багато корисних вітамінів та мікроелементів, які позитивно впливають на наше здоров'я.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПро це повідомляє Cursorinfo.
Ще в давнину паприку використовували не тільки в кулінарії, а й у лікарня цілях і знали про те, що солодкий перець перець зберігає всі вітаміни і органічні речовини.
Їх концентрація в сухому овочі значно вища, достатньо однієї тріски паприки, щоб отримати користь із двох перців.
У паприці багато вітамінів А, групи В, Е, РР. А вміст вітаміну С перевищує в кілька разів цитрусові.
Вітамін А, що міститься в паприці, відповідає за зміцнення імунітету, за здоров'я волосся шкіри і нігтів.
Вітаміни групи В позитивно впливають на центральну нервову систему, знижуючи рівень стресу. Вони сприяють нормальному функціонуванню клітин та виробленню енергії, позитивно впливають на активність мозку і сприяють омолодженню шкіри на рівні клітин.
Вітамін С – це потужний антиоксидант, що уповільнює процеси старіння та мутації клітин. Також сприяє прискоренню загоєння ран, бере участь у формуванні імунітету. Вітамін С є основою для побудови нових клітин кісткової тканини, що запобігає утворенню тромбів.
Вітамін Е сприяє омолодженню організму. Він також виконує антиоксидантну роль, поглинаючи вільні радикали – молекули, що утворюються в організмі, коли ми піддаємося впливу тютюнового диму або радіації.
Вітамін РР нормалізує кровообіг та запобігає утворенню тромбів. Також він регулює діяльність нервової системи та позитивно впливає на процеси травлення.
Нагадаємо, що може бути дуже токсичною: яку популярну рибу не варто навіть брати з полиць супермаркету – можна занапастити здоров'я.
Раніше ми повідомляли про осінній догляд за шкірою: що потрібно змінити.