Паприка, одна з найулюбленіших приправ у всьому світі. Вченим вдалося з'ясувати, що вона не лише надає стравам смаку та вишуканого аромату, але має багато корисних вітамінів та мікроелементів, які позитивно впливають на наше здоров'я.

Про це повідомляє Cursorinfo.

Паприка. Фото Freepik
Паприка. Фото Freepik

Ще в давнину паприку використовували не тільки в кулінарії, а й у лікарня цілях і знали про те, що солодкий перець перець зберігає всі вітаміни і органічні речовини.

Їх концентрація в сухому овочі значно вища, достатньо однієї тріски паприки, щоб отримати користь із двох перців.

Популярні новини зараз
США застерегли Зеленського від спроб звільнити Буданова, – Джейсон Смарт У жовтні введуть новий тариф на електроенергію: населення зможе платити менше Українцям заблокують банківські рахунки: хто перший втратить гроші З жовтня почнуться виплати: українці можуть готувати гаманці
Показати ще

Спеції. Фото Freepik
Спеції. Фото Freepik

У паприці багато вітамінів А, групи В, Е, РР. А вміст вітаміну С перевищує в кілька разів цитрусові.

Вітамін А, що міститься в паприці, відповідає за зміцнення імунітету, за здоров'я волосся шкіри і нігтів.

Вітаміни групи В позитивно впливають на центральну нервову систему, знижуючи рівень стресу. Вони сприяють нормальному функціонуванню клітин та виробленню енергії, позитивно впливають на активність мозку і сприяють омолодженню шкіри на рівні клітин.

Спеції. Фото: скрін youtube
Спеції. Фото: скрін youtube

Вітамін С – це потужний антиоксидант, що уповільнює процеси старіння та мутації клітин. Також сприяє прискоренню загоєння ран, бере участь у формуванні імунітету. Вітамін С є основою для побудови нових клітин кісткової тканини, що запобігає утворенню тромбів.

Догляд за шкірою, фото medera
Догляд за шкірою, фото medera

Вітамін Е сприяє омолодженню організму. Він також виконує антиоксидантну роль, поглинаючи вільні радикали – молекули, що утворюються в організмі, коли ми піддаємося впливу тютюнового диму або радіації.

Вітамін РР нормалізує кровообіг та запобігає утворенню тромбів. Також він регулює діяльність нервової системи та позитивно впливає на процеси травлення.

Нагадаємо, що може бути дуже токсичною: яку популярну рибу не варто навіть брати з полиць супермаркету – можна занапастити здоров'я.

Раніше ми повідомляли про осінній догляд за шкірою: що потрібно змінити.