Закуски під час застілля мають велике значення для самопочуття після вживання алкоголю. Деякі продукти можуть погіршити засвоєння спиртного і викликати неприємні наслідки, такі як печія, розлад шлунка та посилення похмільного синдрому. Ось кілька порад, яких закусок варто уникати, щоб вечір пройшов комфортно.

Популярним поєднанням є сир і вино, але під час вечірок часто споживають і інші закуски, які можуть бути шкідливими. Ваніїта Джаїн, експерт з алкогольних напоїв, зазначає, що важливо не переборщити з їжею і напоями. Про це пише Architectural digest.

Людина тримає сир в руках
Людина тримає сир в руках

Смажена їжа, наприклад, та піца, можуть негативно впливати на самопочуття. Також варто уникати продуктів з високим вмістом натрію, гострої та жирної їжі, які можуть викликати дискомфорт і підвищити кислотність шлунка.

Для покращення самопочуття рекомендується з'їсти легкий салат перед застіллям. Важливо, щоб у страві був білок, який довше перетравлюється і сповільнює підвищення рівня алкоголю в крові.

Популярні новини зараз
Ухилянтам скасовують куплені відстрочки: чоловіків чекають масові перевірки Можете навіть не пробувати: які послуги недоступні чоловікам без військового документа 211 гривень за куб: українцям готують новий тарифний "сюрприз" Українцям не повністю виплатять першу "теплу" субсидію: у чому причина
Показати ще

Салат для схуднення, скріншот: Instagram
Салат для схуднення, скріншот: Instagram

Ось деякі продукти, яких краще уникати:

  1. Хліб: Може викликати здуття живота, оскільки хліб зневоднює організм, і печінка не може ефективно переробляти алкоголь.

  2. Шоколадні цукерки: Хоча темний шоколад має корисні властивості, у поєднанні з алкоголем він може шкодити шлунково-кишковому тракту.

  3. Сочевиця і квасоля: Хоча ці бобові корисні, їх важко перетравити, а алкоголь ускладнює процес.

  4. Кофеїн: Може маскувати ефект алкоголю, змушуючи пити більше, ніж потрібно.

  5. Солоні продукти: Як картопля фрі, можуть викликати зневоднення та підштовхнути до збільшення вживання алкоголю.

Чорний шоколад. Фото: Youtube
Чорний шоколад. Фото: Youtube

Замість шкідливих закусок краще обирати легкі і поживні страви, щоб забезпечити комфорт під час святкових зустрічей.

Нагадаємо, спробуйте баклажани так і готуватимете щодня: рецепт овочевого салату зі смачним соусом

Раніше ми писали про те, що квашена капуста з медом: такий рецепт не знали навіть наші бабусі, але це смачніше, ніж класичний

Крім того, Знай.ua повідомляв, не шкодуйте грошей: 8 продуктів, на яких не можна економити влітку