Кишкові захворювання можуть виникати через скупчення людей та обмежений доступ до чистої води. Такі умови особливо небезпечні під час війни, коли інфекції швидко поширюються від людини до людини. Одне з таких захворювань — це ротавірус.

Що таке ротавірусна інфекція?

Ротавірус — це інфекція, яка вражає шлунково-кишковий тракт і часто призводить до серйозних проблем зі здоров'ям, особливо у маленьких дітей. Хоча у дорослих ця інфекція може проявлятись не так яскраво або взагалі бути непомітною, у дітей все зовсім інакше. У них вона може викликати сильні симптоми.

хвора дитина, скрін
хвора дитина, скрін

Як проявляється ротавірус?

Популярні новини зараз
Кого з пенсіонерів можуть мобілізувати Керівник прокуратури у 42 роки отримує 785 000 грн пенсії: розібратися чому – не виходить Українцям дозволили отримати новий тариф на світло: з такою ціною платіжки скоротяться на 50% Загинув відомий співак, зірка гурту "One Direction" Ліам Пейн: копи кажуть - випав з вікна
Показати ще

Перші ознаки ротавірусної інфекції включають різке підвищення температури тіла і часту блювоту. Через деякий час додається тривала діарея, а також можуть бути болі в животі. У дітей захворювання може початися раптово, і симптоми швидко погіршуються. Найбільшу небезпеку представляє зневоднення, коли організм швидко втрачає воду через діарею та блювоту.

якщо нудить
якщо нудить, https://ph.playbrain.me/

Чи можна уникнути ротавірусу?

Так, можна! Найкращий спосіб запобігти захворюванню — це вакцинація. Вакцина допомагає захистити дітей і знизити ризик зараження. Міністерство охорони здоров'я рекомендує вакцинувати дітей від ротавірусу, оскільки це найбільш ефективний спосіб профілактики.

Вакцинація, скріншот: YouTube
Вакцинація, скріншот: YouTube

Також важливо дотримуватися гігієни- ретельно мийте руки, слідкуйте за чистотою питної води і дезінфікуйте поверхні, з якими контактують діти.

Цікаві факти про ротавірус

Ротавірус — одна з найпоширеніших причин діареї у дітей по всьому світу. За оцінками, більшість дітей у віці до п'яти років хоча б раз у житті переносять цю інфекцію. Інфекція передається через контакт з зараженими предметами або їжею, тому чистота та гігієна грають важливу роль у її попередженні.

Раніше ми повідомляли, поширюється швидше ніж очікувалось, що чекати від нового "вірусу-мутанта"?

Людство готують до нової пандемії- детальніше на Знай.ua.

Нагадаємо, медики б'ють на сполох через дітей, на що звернути увагу?