Результати сканування організму показали, що регулярне вживання алкоголю шкодить серцю.

Австралійські вчені виявили, як два келихи вина порушують роботу електричних сигналів, які регулюють серцебиття, повідомляє Daily Mail.

Дослідники опублікували порівняльні зображення, що демонструють різницю між серцями тих, хто не вживає алкоголь, та тих, хто споживає "помірні" кількості.

На думку австралійських експертів, кількість випивки є "важливим фактором ризику" миготливої ​​аритмії. Це захворювання підвищує ризик виникнення інсульту чи серцевої недостатності.

Популярні новини зараз
Вагітність від 15-річного коштувала міністерці Ісландії у справах дітей посади: правда спливла через 30 років Переведення годинників на літній час: до чого готуватись українцям Соціальну допомогу призначатимуть за новими правилами: що буде з субсидіями, аліментами та іншими виплатами Головне за 22 березня: скасування мобілізації, нові тарифи на воду, обман від lifecell та позбавлення відстрочки
Показати ще

Серце тверезників має високу напругу по всьому серцю (позначено фіолетовим кольором), у той час як сила електрики, що регулярно п'ють (праворуч) нижче.

Знімки, зроблені вченими з лікарні Альфреда в Мельбурні, показують, як добре проходить електрика через атріум, де кров потрапляє в серце.

Відомо, що всі 75 добровольців, які зробили знімки, мали миготливу аритмію. Учасників розділили на три категорії, залежно від того, скільки вони випили.

Скани показують, наскільки добре електричні сигнали проходять через частину серця за допомогою червоного та жовтого кольору.

Електричні сигнали відіграють вирішальну роль у функціонуванні серця, оскільки повідомляють йому, коли потрібно скорочуватися та розслаблятися.

Серця, які отримали пошкодження внаслідок вживання алкоголю та інших шкідливих звичок, гірше передають сигнал, тому ризик аритмії вищий.

Сканування показало, що серце людини, яка не вживає алкоголь, є здоровою тканиною, через яку електричні сигнали проходять на повну силу.

У той час як серце "поміркованих п'яницею", має величезні ділянки рубців, виділені зеленим кольором, де електричні сигнали слабші.

Нагадаємо про корисні "шкідливості": продукти, які даремно вважалися небезпечними для здоров'я.

Раніше ми повідомляли, що їжа, яка позбавить болю в суглобах: 5 продуктів, визнаних медиками.