Консервовані овочі та фрукти — звична частина нашого раціону, але наскільки вони корисні?
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяБабусі та мами традиційно займалися консервацією, але сьогодні багато хто віддає перевагу свіжим або замороженим продуктам. Чи дійсно варто витрачати час на домашню консервацію, або ж краще шукати альтернативу?
Що відбувається з вітамінами при консервації?
Про це більш детальніше розповідає експерт зі схуднення, тренер Юрій Попко. Процес консервації зазвичай включає додавання солі, цукру, оцту та тривалу термічну обробку. У результаті більшість корисних речовин просто зникає, пише Юрій Попко.
Наприклад, огірки, які спочатку містять вітаміни та мікроелементи, після всіх маніпуляцій перетворюються на суміш солі, оцту та цукру. Аналогічна ситуація і з варенням - свіжа ягода багата корисними елементами, але після довгого кип’ятіння й додавання великої кількості цукру її користь зводиться майже до нуля.
Якщо порівнювати консервовані продукти з парниковими овочами, останні виглядають навіть кращими, оскільки в них все ж зберігається більше корисних речовин.
Чи є альтернатива?
Найкращими способами збереження овочів і фруктів фахівці вважають заморожування та квашення. Заморожені продукти зберігають більшість вітамінів, а квашені овочі, такі як капуста, ще й містять корисні пробіотики, що позитивно впливають на травлення.
Звісно, консервація не є шкідливою, і вживати такі продукти час від часу цілком нормально. Але якщо є можливість обирати, краще віддати перевагу більш здоровим способам збереження їжі. Тим більше, що сучасні ринки та супермаркети пропонують свіжі овочі та фрукти практично цілий рік.
Раніше ми повідомляли, баночка огірків – 189 грн, а ікра – 89: супермаркети різко змінили цінники на консервах.
Коли кришка наче приклеєна: прості лайфхаки для відкривання консервації - детальніше на Знай.ua.
Нагадаємо, терміново зупиніться із заготовками: чим дуже небезпечна консервація, стосується кожного українця?