Відома американська "натуропатка" Жанін Боурінг нещодавно розповіла про три продукти, які найбільше шкодять мозку та погіршують пам'ять.

На її думку, вони практично "вбивають" здорові клітини головного мозку, прискорюючи розвиток деменції та старіння. Про це повідомляє Express.

Скрін, відео YouTube Лікарня
Скрін, відео YouTube Лікарня

Першим у цьому небезпечному списку виявилася риба-меч та інші окунеподібні види. Адже у них надто високий вміст ртуті – речовини, що безпосередньо токсично впливає на нервові клітини. Дослідження показали прямий зв'язок між регулярним споживанням такої риби та розвитком хвороби Альцгеймера.

Другим "вбивцею" мозку є маргарин, у якому містяться трансжири. Вони негативно впливають не тільки на пам'ять та увагу, але можуть спровокувати депресію та інші проблеми з нервовою системою.

Популярні новини зараз
Гроші прийдуть окремо від пенсії: українці можуть отримати допомогу, про яку мало хто знає - інструкція Пенсіонери можуть отримати тисячу гривень на ліки: кому та на яких умовах виплатять допомогу Київ та інші міста будуть розбиті: волонтерка спрогнозувала невтішне майбутнє для українців Не бери слухавку: шахраї дзвонять саме із цих номерів - і ти вже в їхній пастці
Показати ще

Маргарин. Фото: кадр з відео
Маргарин. Фото: кадр з відео

Нарешті, останнім у цій небезпечній трійці є картопля фрі через те, що її зазвичай смажать на шкідливих для мозку рослинних чи ріпакових оліях. Вони безпосередньо впливають на увагу, пам'ять та інші життєво важливі функції головного мозку.

McDonald's, картопля-фрі. Фото із соцмереж
McDonald's, картопля-фрі. Фото із соцмереж

Щоб зберегти ясний розум та гарну пам'ять, слід уникати цих трьох продуктів. Адже здоров'я мозку – запорука активного та щасливого життя у зрілі роки!

Нагадаємо про гастрит, апендицит або камінь: чому може хворіти у верхній частині живота.

Раніше ми повідомляли, які компоненти у косметиці можна поєднувати, а які комбінації зіпсують шкіру.