Нарощування вій - популярна процедура, але офтальмологи попереджають: вона може викликати неприємні наслідки для очей. Серед найчастіших — подразнення, сухість, запалення повік та слизової оболонки очей, пише "Новини Ю".

Причиною таких ускладнень може стати техніка виконання процедури. Зокрема, якщо майстер фіксує верхню повіку в піднесеному положенні, між століттями утворюється зазор, через який вони не стуляються. В результаті - слизова залишається незахищеною і пересихає під впливом повітря. Особливо це небезпечно, враховуючи тривалість процедури — від півтори до трьох годин.

Нарощування вій, скріншот: YouTube
Нарощування вій, скріншот: YouTube

Якщо після нарощування ви відчули печіння, сухість або відчуття стороннього тіла в оці, рекомендується якнайшвидше звернутися до офтальмолога. Також можуть допомогти зволожуючі краплі очей.

Додатковий ризик пов'язаний із алергією на клей або інші компоненти, які використовуються під час процедури. У поодиноких випадках може розвинутись запалення, наприклад, кон'юнктивіт — особливо якщо не дотримано санітарних норм.

Популярні новини зараз
В Україні вводять колективну відповідальність: єдине житло відберуть через борги родичів Правила нарахування "комуналки" зміняться: українці самі визначатимуть суми у квитанціях Пенсійний фонд припиняє виплату пільг: хто залишиться без підтримки Кожен десятий робить це замість сексу: дослідники показали невтішну статистику
Показати ще

Червоні очі / фото: Pixabay
Червоні очі / фото: Pixabay

Регулярне нарощування можливе, якщо ви впевнені в якості матеріалів і кваліфікації майстра. Однак варто пам'ятати: природні вії не призначені для постійного навантаження. Згодом це може змінити їх напрямок зростання та пошкодити структуру.

Нагадаємо, раніше це шкідливо, але ви продовжуєте робити це щоранку: вчені назвали найшкідливішу ранкову звичку.
Як повідомляв портал "Знай.ua", чи дозволяє куріння схуднути: лікарі розповідають, де правда, а де міф.
Також "Знай.ua" писав, що можна вживати навіть при діабеті: чотири продукти, які знижують рівень цукру в крові.