Морські делікатеси - це джерело великої кількості вітамінів, мінералів і білків, а також найважливіших омега-3 жирних кислот. Регулярне вживання риби позитивно впливає на роботу мозку, зір і серцево-судинну систему, пише The Washington Post.

Морепродукти. Фото: Youtube
Морепродукти. Фото: Youtube

Лікарі радять дорослим включати до раціону мінімум дві порції риби та морепродуктів на тиждень, що приблизно відповідає 225 грамам. Риба є одним із найкращих природних джерел EPA та DHA - форм омега-3, які зменшують запальні процеси та підтримують здоров’я мозку та серця.

"Ці жири у значній кількості присутні у мозку, очах і центральній нервовій системі. Їх називають незамінними, бо організм не може синтезувати їх самостійно, отже, вони мають надходити з їжею", - зазначає дієтолог-нутриціолог Кетрін Зератскі.

Устриці. Устриці містять велику кількість омега-3, вітамінів і мінералів, при цьому рівень ртуті в них дуже низький. Більшість устриць вирощують на спеціалізованих фермах.

Популярні новини зараз
Хотіли допомогти, але опиняться в армії: ТЦК наказали мобілізувати всіх добровольців із груп ППО Гороскоп на тиждень 16-22 червня для всіх знаків Зодіаку: розчарування Риб, "відправка" Стрільців та образи Раків Головне за 15 червня: ТЦК більше не прийде, пенсії доведеться повернути, а крупи у супермаркетах стали небезпечними В Україні зростуть пенсії та зарплати: коли та наскільки
Показати ще

Райдужна форель. Порція райдужної форелі покриває добову норму вітаміну D та B12, а також багата білком, омега-3 жирами та мінералами. Крім того, цей вид риби порівняно недорогий.

Лосось. Дикий і фермерський лосось насичений омега-3 і містить мало токсинів, таких як ртуть і ПХБ (поліхлоровані біфеніли). Фермерський лосось зазвичай дешевший за дикий, але показники омега-3 та ртуті в ньому залежать від кормової бази та можуть суттєво варіюватися.

Лосось у імбирній глазурі із зеленим горошком, кадр з відео
Лосось у імбирній глазурі із зеленим горошком, кадр з відео

Мідії. Мідії славляться високим вмістом білка, омега-3 жирів, заліза, цинку та вітаміну B12, при цьому рівень ртуті в них мінімальний.

Сардини, анчоуси та атлантична скумбрія. Ці дрібні риби - чудовий вибір, оскільки вони займають нижчі позиції у харчовому ланцюгу, а отже, в них менше накопичується ртуті та інших шкідливих речовин. Водночас вони багаті на білок і омега-3 кислоти.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.