Горох і насіння: чому ці продукти можуть бути небезпечними для здоров'я.

Горох визнаний одним із найтоксичніших овочів, що вирощуються на присадибних ділянках. На думку експертів, саме він, поряд із насінням соняшника, найчастіше накопичує небезпечні рівні пестицидів.

Причина – широке використання агрохімії у сільському господарстві. Пестициди застосовуються для захисту врожаю від шкідників та хвороб, проте токсичні речовини легко проникають у рослини, а потім – в організм людини. Це може викликати низку проблем зі здоров'ям.

Вирощування гороху, фото: Знай.ua
Вирощування гороху, фото: Знай.ua

Фахівці попереджають: залишкові кількості хімікатів сьогодні все частіше фіксуються у продуктах харчування, особливо в овочах та фруктах. Горох та соняшник (а значить і соняшникова олія) – у числі найбільш забруднених. Це пов'язано з тим, що перед збиранням урожаю ці культури обробляються спеціальними препаратами для продовження терміну зберігання та захисту від гниття.

Популярні новини зараз
Навіть комуналку сплатити не зможете: Нацбанк посилив правила грошових переказів Пенсіонерам виплатять надбавки понад 600 гривень у липні: хто та як може отримати Не вважається поборами: школам дозволили брати гроші з батьків – за які послуги Водії масово отримують штрафи після спілкування з патрульними: за що карають навіть без порушень
Показати ще

Соняшникове насіння. Фото: скрін youtube
Соняшникове насіння. Фото: скрін youtube

Експерти рекомендують вибирати лише продукцію, вирощену за стандартами органічного землеробства. При покупці олії варто віддавати перевагу перевіреним виробникам з належними сертифікатами якості. Водночас не варто сліпо довіряти написи "фермерське" — такі продукти не завжди проходять суворий контроль та можуть не відповідати санітарним нормам.

Нагадаємо, раніше щитовидка вам подякує за ці 4 продукти: у яких продуктах більше йоду.
Як повідомляв портал "Знай.ua", як виглядати на 20 років молодше: японські секрети краси.
Також "Знай.ua" писав, кому в жодному разі не можна їсти ці фрукти: кому і чому.