Кавуни - це справжній символ літа. І нерідко при виборі цієї солодкої ягоди люди надають перевагу вже нарізаним шматкам, бо на перший погляд це дуже зручно.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися
Крістіна Луценко, лікарка-дерматовенерологиня, повідомила в етері каналу "Київ24" про те, що купувати різаний кавун небезпечно. Так, це дуже зручно, але може створити купу проблем.
За її словами, найбільша проблема полягає в тому, що реалізотори не притримуються санітарних норм при зберіганні цієї ягоди.
Також продавці дуже рідко правильно миють кавуни. В більшості магазинів їх просто протирають ганчірками (про щітки та теплу воду навіть мова не йде).
В супермаркетах шматки кавуна покривають харчовою плівкою. Це призводить до створення парникового ефекту, тобто всі мікроорганізми починають швидко розмножуватись.
"Не забуваємо, що кавуни, дині - вони ростуть прямо на землі, - зауважує лікарка, - і там взагалі дуже велика кількість може розмножуватись лістерій, ішеріхій колі, сальмонели, і треба адекватно вимити шкірку. А коли адекватно не помили, а потім все це закрили харчовою плівкою, то що відбувається? Більш інтенсивне розмноженя всіх можливих організмів, які знаходяться на шкірці цього кавуна або дині".
На стихійних ринках половинки та чвертинки кавуна лежать просто на сонці, без холодильника. Це також призводить до більш інтенсивного розмноження мікроорганізмів.
Тобто купивши різаний кавун, людина ризикує отримати отруєння і навіть потрапити в лікарню.
І хоча за словами лікарки, вона розуміє, що іноді купувати цілий кавун не хочеться (його може бути просто забагато), краще просто викинути зайве або поділитись з сусідами. Або обрати ягоду меншого розміру.
Крім того, ми повідомляли Терміново оновлюйте гардероб: Андре Тан назвав нові тренди цього літа.
Також портал інформував "Так за що ж ми воюємо?": Томенко б'є на сполох перед призначенням нового Уряду – головне питання проігнороване.