Соковита та насичена вітамінами ожина може стати природним помічником у боротьбі із запальними процесами. За умови регулярного вживання ця ягода здатна знизити ймовірність розвитку хронічних захворювань, таких як серцево-судинні недуги, цукровий діабет другого типу та деякі форми онкології, пише Today.

Людина, яка тримає в руках урожай ожини
Людина, яка тримає в руках урожай ожини

Експертка з харчування Кері Глассман зазначає, що ожина містить велику кількість вітаміну С і харчових волокон, які позитивно впливають на стан серцево-судинної системи та сприяють зменшенню ризику розвитку діабету. У ягоді також присутні антоціани та флавоноїди - природні сполуки, відомі своєю здатністю знижувати запальні реакції в організмі.

Продукти з високим вмістом антоціанів тісно пов’язані з підтриманням здоров’я серця та профілактикою хронічних захворювань. Водночас чинники зовнішнього середовища, зокрема харчування з надлишком трансжирів та солі, можуть спровокувати тривалі запальні процеси.

Так, дослідження 2020 року, опубліковане в журналі Американського коледжу кардіології, показало, що люди, які регулярно вживали продукти, що сприяють запаленню, мали на 46% вищий ризик серцевих захворювань і на 28% вищу ймовірність інсульту порівняно з тими, чий раціон включав продукти з протизапальними властивостями - наприклад, ожину.

Популярні новини зараз
Не тільки дронами, а й ракетами: рф може збільшити кількість масованих атак на Україну Гороскоп на сьогодні 24 липня: витрати Тельців, помилки Дів та суперечки Терезів Власникам газових плит доведеться заплатити 360 грн: до кого прийде перевірка Жити, а не виживати: скільки мають отримувати пенсіонери
Показати ще

Проблеми з серцем, зображення з вільних джерел
Проблеми з серцем, зображення з вільних джерел

Додавайте ожину до ранкового йогурту, свіжого салату, вівсянки або смузі. Оскільки сезон свіжої ожини досить короткий, варто подбати про її збереження на зиму. Найпростіший і найкорисніший спосіб зберегти всі її властивості - заморозити ягоду. Такий метод дозволить насолоджуватися смаком і користю ожини будь-якої пори року.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.