Капуста кейл – справжнє джерело корисних речовин. У її складі присутні вітаміни A, C, K, клітковина, а також омега-3 жирні кислоти. Регулярне включення цього овочу до раціону може сприяти збільшенню тривалості життя. Про це йдеться у статті Real simple.

Капуста кейл картинка
Капуста кейл. Фото: youtube.com

За словами дієтологині Ніші Мелвані, завдяки високому вмісту антиоксидантів і клітковини кейл можна вважати одним із найцінніших овочів для підтримки здоров’я та довголіття. Він перевершує за цим показником багато інших рослинних продуктів.

У його складі є ключові антиоксиданти – каротиноїди (зокрема бета-каротин і лютеїн), а також вітамін С. Ці речовини захищають організм від шкідливої дії вільних радикалів і знижують рівень окисного стресу. Це особливо важливо, оскільки хронічний окисний стрес сприяє розвитку захворювань, що скорочують життя.

Крім того, вітамін С зміцнює імунну систему, підтримує активність білих кров’яних клітин, допомагаючи організму ефективніше боротися з вірусами й бактеріями. Також він прискорює загоєння ран і сприяє синтезу колагену – білка, що відповідає за пружність і здоров’я шкіри, створюючи захисний бар’єр від шкідливих мікроорганізмів.

Популярні новини зараз
Школи перейдуть на нову систему навчання: до яких змін готуватись дітям Новий предмет у школах обурив батьків: не довіряють вчителям Запасайтеся павербанками, ліхтариками та робіть запас їжі: українців попередили Порошенко використав похорон Парубія для цинічної політичної самореклами – експерт
Показати ще

Капуста картинка
Капуста. Фото: youtube.com

Кейл багатий на клітковину двох типів: нерозчинну, яка покращує травлення, і розчинну – вона є живильним середовищем для корисних бактерій кишківника. Окрім цього, капуста насичена речовинами, необхідними для здоров’я кісток. Зокрема, вона містить вітамін К, який бере участь у виробленні білків, що відповідають за щільність і міцність кісткової тканини.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.