Харчування безпосередньо впливає на стан здоров’я людини. Тому важливо знати про продукти, які краще виключити з раціону, адже деякі з них можуть становити смертельну небезпеку. Про це йдеться у статті "ТСН".

Вечеря зображення
Вечеря. Фото: stokpic із сайту Pixabay

Риба фугу

Ця риба містить у своєму організмі надзвичайно токсичну речовину - тетродотоксин. Проти нього не існує протиотрути. За рівнем токсичності він приблизно у тисячу разів небезпечніший за ціанід. Цей нейротоксин блокує передачу сигналів між мозком і тілом, уражаючи нервову систему.

У результаті виникає параліч, припиняють працювати серце та дихальна система, і смерть може настати буквально за кілька хвилин. Попри це, у низці країн фугу вважають делікатесом.

Популярні новини зараз
Залишилось менше двох тижнів: власників квартир та будинків зобов'язали заплатити Штраф на польському кордоні: українку покарали за документ ТЦК забирають відстрочки: кому загрожує мобілізація В Україні планують ввести ще одну пенсію
Показати ще

Сир касу марцу

Цей сорт сиру відомий тим, що всередині нього містяться живі личинки сирної мухи. Вони пришвидшують процес бродіння та розкладу продукту, через що сир стає особливо м’яким і всередині навіть майже рідким.

Ціни на сир. Фото: скрін youtube
Ціни на сир. Фото: скрін youtube

Ревінь

Ревінь цінують за яскравий кислуватий смак, і його широко застосовують у кулінарії, проте ця рослина може бути небезпечною. Основна загроза прихована в листі, де накопичується велика кількість щавлевої кислоти. У високих концентраціях вона утворює оксалати - солі кальцію, здатні завдати шкоди ниркам.

Вживання великої кількості цієї речовини може призвести до отруєння, що супроводжується нудотою, блюванням, діареєю і навіть пошкодженнями внутрішніх органів.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.