Кабінет міністрів України пропонує з 2018 року ввести єдиний податок на зарплату в розмірі 20%. Про це в неділю, 6 вересня, під час щотижневих "10 хвилин з Прем'єр-міністром" повідомив Арсеній Яценюк, передає РБК-Україна.

"На перехідному етапі ми пропонуємо зменшити єдиний соціальний внесок з 41% до 20%, а також скасувати податок на зарплату, який платить працівник, у розмірі 3,6 %. До моменту введення одного єдиного податку на заробітну плату, ставка податку на доходи фізичних осіб встановлюється одна в розмірі 20%", - пояснив Яценюк.

Він додав, що уряд прагне захистити найбільш вразливі верстви населення, і тому мінімальна зарплата взагалі не буде оподатковуватися.

Читайте також: Золотовалютні резерви України збільшились до $12,6 млрд

"Мінімальна зарплата взагалі не оподатковуватиметься, і ні копійки з цієї заробітної плати людина платити не буде", - заявив Яценюк.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нагадаємо, Прем'єр заявив, що результатом бюджетної та податкової децентралізації стало те, що доходи місцевих бюджетів збільшилися на 40%.